27 Eylül 2024 Cuma

'Depresyon değil kapitalizm öldürür'

Üniversite öğrencisi Sibel Ünli'nin intihar etmesini protesto eden gençler, "Depresyon değil, kapitalizm öldürür" dedi.

Üniversite öğrencisi Sibel Ünli'nin intihar etmesi, Kaldıraç okurları ve Anarşist Gençlik tarafından protesto edildi. Kadıköy Kalkedon Meydanında yapılan açıklamada, "Depresyon değil kapitalizm", "Sibel'in katili kapitalizm" sloganları atıldı.

'ADALETSİZLİK YAŞAMA SEVİNCİNİ ÖLDÜRDÜ'
"İntihar politiktir", "Depresyon değil kapitalizm öldürür! Umudu örmek ellerimizde" pankartlarının açıldığı eylemde söz alan arkadaşı Zeynel Çuhadar, "Bundan 4 yıl önce Sibel'i tanıdığımda İstanbul'a taşınma hayali kuran bir gençti. Sibel yaşama inancıyla, özgür dünya özlemiyle dolu yüreğe sahipti. İçinde bulunduğumuz adaletsizlik yaşama sevincini öldürdü, ruhunu değil. Sibel'i katleden yaşadığı adaletsizliktir. O yüzden Sibel'in katili kapitalizmdir. Onu unutmayacağız" dedi.

'KARANLIK SİSTEMİ YIKACAĞIZ'
Basın açıklamasını okuyan Zehra Aydemir de, "İstanbul Üniversitesi öğrencisi, aynı sıralarda okuyup, aynı özgür bir dünya hayalini paylaştığımız arkadaşımız Sibel Ünli dün intihar ederek hayatına son verdi. Sibel'i tanıyoruz; orada amfide, gittiğimiz bir eylemde, beraber slogan atarken, aynı düşü paylaşırken..." dedi.

"Ona 'Gidecek yerim yok, yaşamaya değer bir hayatım da' dedirten, bu umutsuzluğa sürükleyen, aydınlık düşlerini karanlığa boğmaya çalışan şeyi tanıyoruz" diyen Aydemir, iş cinayetlerinden kadına yönelik şiddete, medya manipülasyonundan savaş naralarına, kayyımlardan 10 yaşındaki çocuğun başına silah dayanmasına, ekonomik krize kadar ülkede yaşanan toplumsal olaylara dikkat çekti.

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen intihar olaylarını da hatırlatan Aydemir, şunları söyledi:

20 yaşında, özgür bir dünya düşleyen, bunun için çabalayan birini, Sibel'i, umutsuzluğa, depresyona sürükleyen bu düzene karşı umudu örmek, hayalini mümkün kılmak bizlere düşüyor. Bütün bu çürümüşlüğe, umutsuzluk ve çaresizlik dayatan bu sisteme karşı umudu örmek ellerimizde. Bugün bizlere düşen, Sibel'in düşlediği dünyayı örmek, umudu büyütmektir. Amfilerde, fakültelerde, okullarda ve sokaklarda örgütlenerek başka bir dünya hayalini, umudu öreceğiz. Örgütlenerek, umudu örgütleyerek, Sibel'i ve daha nicelerini ölüme mahkum eden, karanlığa boğan bu sistemi yıkacağız.  Ve böyle soracağız Sibel'in bu düzenden hesabını."