27 Eylül 2024 Cuma

Depremzedelerden AKP'li bakanlara tepki

Günler sonra gelen AKP'li bakanlar Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu Nurdağı'nda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Diyarbakır'da halkın tepkisiyle karşılaştı.

Maraş ve Antep'in büyük bir kısmını etkileyen depremin üzerinden günler geçti. Arama kurtarma çalışmalarında koordinasyonsuzluk, yardımların geç yapılması gibi birçok soruna rağmen halk yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremin ilk gününden itibaren faşist AKP-MHP iktidarı hem depreme müdahale etmekte hem de halkı dinlemekte yetersiz kaldı. Günler sonra deprem bölgelerini ziyaret eden AKP'li bakanlar ve yöneticiler, halkın tepkisiyle karşılaşıyor.

Halk, depremden 5 gün sonra Nurdağı'nı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, "Bugüne kadar neredeydiniz" diyerek tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Milletvekili Oya Eronat da Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine geldi. 

Ofis semtinde yıkılan Sözel Apartmanı'nın olduğu bölgeye giden Bozdağ'a depremzedeler tepki gösterdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile birlikte polis eşliğinde enkaza dönen binanın olduğu sokağa giren Bozdağ, halk tarafından yuhalandı.

Bozdağ tepkiler üzerine alandan uzaklaştı.