27 Eylül 2024 Cuma

Depremin ardından sadece üç müteahhit tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremin ardından yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmada 134 kişi hakkında işlem yapıldığını, sadece üçünün tutuklandığını söyledi. Yurtdışına kaçarken havalimanında gözaltına alınarak tutuklanan müteahhit Yavuz Karakuş, "Vicdanım rahat. Her şeyi usulüne uygun yaptım" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, 3'ünün tutuklandığını açıkladı. Bakan Bozdağ’ın açıklamasına göre şüpheli olarak belirlenen kişilerin müteahhit ve mühendislerden oluştuğu görülüyor. Yapı denetimlerini yaparak izin verenler ve deprem yönetmeliğinde değişiklik yaparak depreme uygun bina yapılmasını zorunluluktan çıkaranlar ise görevlerine devam ediyor.

7 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Bozdağ, 7 kişi hakkında yurtdışı çıkış yasağı konulduğunu belirtti. Halkın ihtiyaçlarını karşılamayan iktidarın sözcülerinden olan Bozdağ, yağmalama yaptığı iddiasıyla 64 kişinin gözaltına alındığını, 57'sinin tutuklandığını söyledi.

Bakan Bozdağ konuşmasında deprem bölgesindeki davaların iki ay süreyle ertelendiğini de açıkladı.

KATİLLERİN VİCDANI RAHAT
Depremde Adıyaman’da yıkılan konutların müteahhitleri Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin "Vicdanınız rahat mı" sorusuna yanıt veren Yavuz Karakuş, "Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım" diyerek, iktidarın sorumluluğuna da işaret etmiş oldu.