27 Eylül 2024 Cuma

Depremi çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayan Gencer, derste protesto edildi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, Elazığ depremini çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına bağlayan Bedri Gencer'in dersini terk etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, yaptığı açıklamalarla pedofiliyi öven Profesör Bedri Gencer'in açıklamalarına tepki gösterdi. Öğrenciler Gencer'in bu sabah işlediği dersi topluca terk etti.

Öğrencilerin tepkileri üzerine pedofiliyi savunduğu sözlerinin bir kere daha meşru olduğunu savunan Gencer, itiraz eden bir kadın öğrenciye "cırcır yapma" sözleriyle çıkıştı. Gencer kendisine tepki gösteren öğrencilere "Abdullah Gül eşiyle kaç yaşında evlendi?" diye cevap verirken, öğrencilerin topluca sınıfı terk etmesi üzerine "Sizin arkanızda kimler var biliyorum" diyerek söylendi.

AFETLERİ ÇOCUK YAŞTA EVLENDİRMENİN YASAKLANMASINA BAĞLAMIŞTI
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümünde görevli Prof. Dr. Bedri Gencer, Elazığ depremiyle ilgili medya hesabından yaptığı paylaşımda afetleri çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlamış ve bu sözler büyük tepki çekmişti.

Yıldız Teknik Üniversitesi de Prof. Dr. Gencer'e ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: "Halkımızın son derece üzgün devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde üniversitemizde görevli bir öğretim üyesinin sosyal medyada yer alan, haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşımına ilişkin ivedilikle çalışma başlatılmıştır."