27 Eylül 2024 Cuma

Depreme rağmen Türk devleti işgal saldırılarını sürdürüyor

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 10 şehirde meydana gelen depreme rağmen Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdürdü.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, 9 Şubat tarihinde yayınlanan açıklamasında deprem nedeniyle askeri güçlere ikinci bir talimata kadar eylemleri durdurma çağrısında bulundu. Bu açıklamanın ardından Halk Savunma Merkez Karargahı da, "Gereklerini yerine
getireceğiz" dedi.

Gerilla kuvvetleri eylemlerini durdurdu, ancak işgalci Türk devleti hem Rojava'da hem de Medya Savunma Alanları'nda saldırılarını sürdürmeye devam etti.

ZAP BÖLGESINE DÖNÜK SALDIRILAR
10 Şubat günü Güney Kürdistan'da Şeladize nahiyesine bağlı Çemço alanı onlarca kez ağır silah ve tanklarla bombalandı. 10 Şubat günü, Amediyê'nin Şêladizê'ye bağlı Çemço yakınlarındaki direniş mevzileri onlarca kez ağır silah ve tanklarla bombalandı, saldırılara yanıt veren gerillanın eylemleri sonucunda 1 işgalci Türk askeri öldürüldü. Aynı gün, Girê Cûdî gerilla alanları savaş uçaklarıyla 3 kez bombalandı.

12 Şubat'da Girê Cûdî gerilla mevzileri ağır silahlarla bombalandı. Gerilla saldırılara karşı savunma amaçlı yanıt verdi. Toplamda; 12 Şubat'ta Girê FM Direniş Alanı ağır silahlarla 30 kez bombalandı.

İşgalci Türk ordusu; Amediyê'nin Şêladizê'ye bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla mevzilerine dönük 9 Şubat günü kimyasal silah ve ağır silahlarla saldırılar yaptı. Saldırılarda bir gerilla şehit düştü. Bu saldırılara yanıt veren gerillaların eyleminde 1 işgalci Türk askeri ölürken 1 saldırı helikopteri de hasar gördü.

KUZEY VE DOĞU SURİYEYE DÖNÜK SALDIRILAR
Kuzey ve Doğu Suriye'ye son bir hafta içinde düzenlenen saldırılarda, bir QSD savaşçısı yaşamını yitirdi. Depremin ilk günü olan 6 Şubat'ta ve 7 Şubat'ta işgalci Türk devleti, Şehba Kantonu'na bağlı Til Rifat kasabasının çevresini bombaladı.

9 Şubat'ta Seyda, Xalidiyê köyleri, Ayn îsa ilçesindeki Hîşe kasabası ve M4 karayolu bombalandı. 12 Şubat'ta Ayn İsa'daki Tîba ve Xalidiyê köyleri ağır silahlarla hedef alındı. Dün de Kobanê'nin batı köylerinde bir aracın SİHA ile vurulması sonucu, bir QSD savaşçısı yaşamını yitirdi.