27 Eylül 2024 Cuma

Deprem Suriye'nin birçok bölgesinde hissedildi

Dün gece gerçekleşen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler Suriye'nin genelinde de hissedildi. Deprem sebebiyle bazı binalarda hasar meydana geldi.

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremler Rojava ve Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Efrîn, Azez, Cerablus, el-Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere genelinde hissedildi.

Efrîn‘in Cindirêsê ilçesinde bir çatlak evin çökmesine ve Al-Atarib'teki binaların bazı bölümlerinin hasar görmesine neden oldu.

Suriye rejiminin kontrolündeki bölgelerde ise, Halep'in Maydan ve El Cemiliye mahallelerinde ve Hama'da bazı binalar çöktü. Bu binaların yakınındaki insanlar üzerine düşen taşlarla yaralanırken, olay yerine ambulanslar sevk edildi.

Kuzey ve Doğu Suriye'de ise edinilen ilk bilgilere göre çöken bina bulunmuyor. Suriye Sivil Savunma ise, Hatay'daki depremin Suriye'de de hissedildiğini ve yaralıların olduğunu açıkladı.

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden yapılan açıklamaya göre, depremler nedeniyle yaralananlar oldu. Efrîn Cindirêsê beldesinde daha önce hasar gören 2 bina ile 1 minare yıkıldı, Halep ve İdlib kırsalında bazı binalar hasar gördü. Yaralıların tedavi altına alındığı ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.