27 Eylül 2024 Cuma

Deprem bölgesine gitmek isteyen sağlıkçılara 'İhtiyaç yok' yanıtı

İzmir Tabip Odası, 400 sağlık emekçisinin kendilerine başvurarak deprem bölgesine gitmek istediklerini belirterek, konuyla ilgili başvurdukları İl Sağlık Müdürlüğü'nden "Şimdilik ihtiyaç yok" yanıtı aldıklarını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği'nin gönüllü hekimleri deprem bölgesine gönderme talebine Sağlık Bakanlığı yanıt vermezken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de, 400 sağlık emekçisinin başvurusunu "İhtiyaç yok" diyerek geri çevirdi.

Maraş merkezli iki büyük depremde onbinlerce insan yaralanırken, yaralıların tedavisi için bölgeye gitmek isteyen sağlık emekçilerini devlet geri çeviriyor. İzmir Tabip Odası, 400'ün üzerinde doktor ve sağlık emekçisinin deprem bölgesine gitmek istediğini ancak İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün bu talebi geri çevirdiğini duyurdu.

Ülkenin her yerinden sağlık emekçisinin deprem bölgesine gitmek istediğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, başvurularına İl Sağlık Müdürlüğünün "Şimdilik ihtiyaç yok, olması halinde talepte bulunuruz" yanıtı verdiğini söyledi. İnsan gücü açısından bölgeye yeteri kadar sağlık personeli aktarabileceklerini ilgili kurumlara ilettiklerini kaydeden Kaynak, ilaç ihtiyacı bakımından da Türk Eczacılar Birliği ve İzmir Eczacılar Odası ile irtibat ve işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Kaynak, Türk Eczacılar Birliği'nin yaklaşık 10 konteyner eczaneyi bölgeye gönderdiği, eczanelerin başta Antakya olmak üzere birçok kentte göreve başladığı bilgisini paylaştı.