27 Eylül 2024 Cuma

Deprem bölgesindeki halk saray medyasına tepkili

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgelerde çekim yapan saray medyasına halk tepki gösterdi. Habertürk canlı yayınında bir kadın annesi ve kardeşinin bulunduğu enkazda çalışma yürütülmemesine ve basının buna yer vermemesine isyan etti. TV100 canlı yayını sırasında halkın, "6 gündür elektriğimiz yok, çadır yok. Söyleyin dışarıdayız, soğuktan ölüyoruz" isyanı yayın kesilerek engellenmek istendi.

Maraş'ta 9 saat arayla meydana gelen iki büyük depremin üzerinden 7 gün geçti.

Depremin ilk dört günü birçok bölgede arama kurtarma çalışması yapılmazken, artık çok az sayıda insanın sağ kaldığı ilerleyen günlerde çalışmalar hızlandı. AFAD, arama kurtarma çalışmalarını şova dönüştürürken, saray medyası da bu şovun parçası haline geldi. Deprem bölgelerine yeterli ekipman ve yardımın halen ulaşmamış olması da halkın tepkisine neden oldu.

DEPREMZEDE KADIN İSYAN ETTİ
Habertürk canlı yayınında bir kadın annesi ve kardeşinin bulunduğu enkazda halen çalışma yürütülmemesine tepki gösterdi. Saray medyasının çalışma yapılmayan alanları çekmesine isyan eden kadın, "Siz haberci olarak burayı mı çekiyorsunuz, neden çalışma olmayan yeri çekmiyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi.

'ÇALIŞMA VAR DİYE BURAYI ÇEKİYORSUNUZ'
Kadın, "Burada gördüğünüz 500 tane adam, bir tanesi orada yok. Benim annem orada enkaz altında, siz haberci olarak burayı mı çekiyorsunuz! Neden çalışma olmayan yeri çekmiyorsunuz? Annem kardeşimle ikinci katta, neden çekmiyorsunuz orayı, habercilik bu mu! Çalışma var diye siz burayı çekiyorsunuz, benim annem orada, bir tane çalışan yok" dedi.

TV100 TEPKİYİ SANSÜRLEDİ
TV100 muhabirinin Adıyaman'da canlı yayın yaptığı sırada bir kişi "6 gündür elektriğimiz yok, çadır yok. Söyleyin dışarıdayız, soğuktan ölüyoruz" diye isyan etti. Halkın tepkisini engellemek için önce eliyle iten TV100 muhabiri Sertaç Murat Koç, ardından mikrofonunu saklayarak sesin yayına girmesini engellemeye çalıştı. Ardından canlı yayın kesilerek halkın tepkisinin yayına yansımasının önüne geçilmek istendi.