26 Eylül 2024 Perşembe

Den Haag’ta ‘Gökhan Güneş nerede’ diye soruldu

Hollanda’nın Den Haag kentinde Veksav ve SKB üyeleri, 5 gün önce İstanbul’da kaçırılan Gökhan Güneş’in akıbetini sordu.

Hollanda’nın Den Haag kentinde Veksav ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri, 5 gün önce İstanbul’da kaçırılan Gökhan Güneş’in akıbetini sordu. Hollanda Parlamento önünde toplanan sosyalistler, Gökhan Güneş’in devlet tarafından kaybedilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

ADHK ve Partizan temsilcileri de destek verdiği eylemde yapılan konuşmalarda, “5 gün önce iş yerine giderken kaçırılan Gökhan Güneş sosyalist bir işçidir. Yoldaşımız ESP aktivistidir ve sırf bu yüzden defalarca gözaltına alınmış, tehdit edilmiştir. Tehditlere boyun eğmeyen Gökhan yoldaşımız şimdi devlet eliyle kaçırılmıştır. Gökhan’ın gözaltına olduğunu kabul etmeyen polis onu gözaltında kaybetmeye çalışıyor. Gökhan’ı kaçıran polisler hala ona dair bilgi vermezken onu arayan ailesini ve yoldaşlarını işkenceyle gözaltına alıyor. Bizler bulunduğumuz her yerden, ‘Gökhan Güneş nerede?’ diye soracağız” denildi.

Gökhan’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde “Gökhan Güneş nerede”, “Türkiye’deki faşist uygulamalara karşı dur”, “Kahrolsun faşizm” sloganları atıldı.