27 Eylül 2024 Cuma

'Dema Baranan' belgeseli

Yapıcılar Film Kolektifi tarafından hazırlanan Dema Baranan belgeseli tamamlandı.

MLKP'nin kuruluşunun 25. yıldönümü olan 10 Eylül'de fragmanı yayınlanarak duyurulan Dema Baranan (Baranlar Zamanı) belgeseli tamamlandı. Yapıcılar Film Kolektifi belgesel filmi izleyicilerine sundu.

Çekimleri Rojava ve Medya Savunma Alanları'nda gerçekleştirilen belgesel filmde, MLKP'nin 25 yıllık tarihinin yanısıra devrim stratejisi ve politik askeri mücadeleye bakış açısı anlatılıyor. Belgesel için kamera karşısına geçen komünistler, MLKP'nin Türkiye-Kürdistan devriminin yanısıra bölgesel anlamda Ortadoğu devrimine bakış açısını aktarıyor.

MLKP'nin Rojava ve özgür dağlarda yürüttüğü mücadele ile savaş deneyimlerinin de aktarıldığı belgeselde, Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) ve Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılmış röportajlar da yer alıyor. Belgeselde ayrıca farklı toplumsal kesimlerden çok sayıda kişi de komünistlerle buluştuktan sonra yaşamlarındaki değişimi tarif ediyor.

Adını 23 Mart 2019'da katledilen MLKP önder kadrolarından Baran Serhad'tan alan belgeselin, ekim ayında yayınlanacağı duyurulmuştu. Film kolektifi, Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırısı nedeniyle belgeselin yayınlanmasını ileri bir tarihe ertelemişti.

Belgeselde MLKP'nin Rojava ve Medya Savunma Alanlarındaki savaş pratiği de aktarılırken, geçtiğimiz aylarda işgal edilen Serêkaniyê'de çetelere karşı savaşan komünistler de deneyimlerini aktarıyor.