27 Eylül 2024 Cuma

Danacı: Halkımızı ve gençliği bu dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz

Antakya'nın Defne ilçesinin Harbiye ve Karye Mahallesi'nde yürüttükleri çalışmalara ilişkin ETHA'ya konuşan SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, "Halkımızı ve gençliği bu dayanışmayı büyütmeye, halkımızın yaralarını sarmaya davet ediyoruz" dedi.

Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı etkileyen deprem sonrası Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri deprem bölgesine gitti.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Okan Danacı, Antakya'nın Defne ilçesinin Harbiye ve Karye Mahallesi'nde yürüttükleri çalışmalara ilişkin ETHA'ya konuştu. SGDF ve ESP olarak 4 gündür Harbiye Karter mahallesinde olduklarını söyleyen Danacı, "Deprem anından itibaren burada konumlanmaya çalıştık. Devlet hiçbir şekilde buraya ne deprem anında ne de sonrasında gelmiş değil. Burası adeta ölüme terkedilmiş bir mahalle. İnsanlar 4 gündür kendi ihtiyaçlarını kendi kurduğu komitelerle karşılamaya çalışıyor. Bizde günlerdir buradayız. Buradaki çalışmaların parçasıyız. Burada halkın bütün ihtiyaçlarını birlikte karşılamaya çalışıyoruz" diye belirtti.

Harbiye ve Karye Mahallesi halkının 4 gündür taziye evinde barındıklarını aktaran Danacı, "Şehir dışından yollanan malzemeler yeni ulaşmaya başladı. Burada artık günlük yaşam bir şekilde kurulan komitelerle örgütlenmeye çalışılıyor. Halkın çok ciddi bir öfkesi var. Eski Harbiye Mahallesinde 4 gündür enkaz altında insanlar var. İnsanlar kendi çabalarıyla enkaz altından yaralılarını kurtarmaya çalışıyorlar. Fakat hiçbir sonuç alınabilmiş değil. Hala cenazeler çıkarılmaya devam ediyor. Fakat buraya ne arama kurtarma ekibi gelmiş durumda. Ne de devlet tarafından destek sunulmuş durumda" dedi.

Halkın "Devlet bizi yüzüstü bıraktı. Bizi ölüme terkettiler" dediğini aktaran Danacı, şunları söyledi: "Gerçeğin kendisi de budur. Sadece dün burada adeta bir gövde gösterisi yapmak adına devreye askerler girdi. Onun dışında halka bir geçmiş olsun, başsağlığı bile dilemediler. Bu gerçekliği halk tamamiyle görmüş oldu.

"Buradan çağrımız ise; bu mahallelerde kurulan dayanışma komitelerinin ağlarını güçlendirelim, katkı sunalım. Hatay dışında olan ve deprem bölgesinde insanlara çağrımızdır. Desteklerinizi esirgemeyin, buranın herseye ihtiyacı var. Öncelikle moral motivasyona, dayanışmaya, umuda ihtiyaçları var. Aynı zamanda erzak yardımıdır, günlük yaşamı idame edebilecek malzemelere ihtiyaç var. Halkımızı ve gençliği bu dayanışmayı büyütmeye, halkımızın yaralarını sarmaya davet ediyoruz."