29 Eylül 2024 Pazar

Dağ ve Er ölüm orucunu sonlandırdı

Hewlêr Hapishanesi'nde tutsak olan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, taleplerinin kabul edilmesi üzerine ölüm orucunu sonlandırdı.

Güney Kürdistan'da 17 Temmuz 2019'da MİT çalışanı Osman Köse ile Irak vatandaşı Neriman Osman ve Beşdar Ramazan'ın öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiası ile idam cezası verilen Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in, işkence ve hak ihlallerine karşı başlattığı ölüm orucu eylemini taleplerinin kabul edilmesi üzerine sonlandırdıkları bildirildi.

Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er ile Dayanışma Komitesi üyesi ve Abdurrahman Er'in amcası Necmettin Er, yeğeninin ve Mazlum Dağ'ın 28 Eylül'de başlattıkları ölüm orucu eylemini sonlandırdığını ifade etti.

Amca Necmettin Er, "Yeğenim beni aradı. Bana şunları söyledi. 'Taleplerimiz kabul olduğu için ölüm orucu eylemini bitirdik. Sağlık durumumuz iyidir. Bu süreç içinde bizimle dayanışmada bulunan herkese teşekkür ediyoruz.' Biz de aile olarak, bu zorlu süreçte bizimle beraber çaba gösteren herkes aile olarak teşekkür ediyoruz" dedi.