27 Eylül 2024 Cuma

Dağ: Faşizmi yenecek yegane gücüz

HDP Gençlik Meclisi toplantısı başladı. Açılışta konuşan Gençlik Meclisi Sözcüsü Dağ, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde 6 milyon gencin oy kullanacağı bilgisini verdi. Seçim günü ikametinin bulunduğu kentte olmayacak gençlere, ikametlerini taşıma çağrısında bulunan Dağ, aynı zamanda sandıklara sahip çıkmak için gençleri sandık görevlisi olmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, altı kentte yaptıkları konferansların ardından ilk toplantısını partinin Genel Merkezi'nde gerçekleştiriyor. Konferanslara ilişkin değerlendirme yapacak olan Gençlik Meclisi üyeleri, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı eylem programı çıkaracak. Gençlik Meclisi, 2023 seçimlerini de ele alacak, yol haritasını belirleyecek.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, toplantıda gerçekleştirdikleri konferans ışığında yol haritalarını ve seçimlere giderken gençlerin faşizme karşı nasıl mücadele edeceğini tartışacaklarını söyledi.

Derinleşen yoksulluk, işsizlik ve özel savaş politikalarının İmralı'daki tecritten kaynaklandığı tespitini yapan Dağ, yaklaşan seçimlerde gençlerin büyük rol oynayacağını söyledi. Seçim sonuçlarını kadın ve gençlerin belirleyeceğini kaydeden Dağ, seçimlerin bir ay erkene alınması nedeniyle 200 bin gencin oy kullanamayacağını bilgisini paylaştı.

Yaklaşık 6 milyon gencin de ilk defa oy kullanacağını aktaran Dağ, "HDP'nin genç seçmeninin diğer tüm partilerden çok olduğu göz önünde. Gençler HDP'den yana, gençler özgürlükten yana, gençler demokrasiden yana. İstanbul'daki Emek ve Özgürlük İttifakı mitingi de gösterdi ki gençler Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan yana. Ne olursa olsun AKP-MHP ittifakını yeneceğiz ve gençliğin söz sahibi olduğu, gençliğin özne olduğu bir yönetimi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Üniversitesi öğrencileri ve ikametlerinden farklı kentlerde çalışan işçi gençlerin seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs'ta oy kullanmalarında yaşanan sorunları çözmek için "sandığa erişim" kampanyası başlatacaklarını söyleyen Dağ, gençlere şu çağrıda bulundu: "İkametgahınızı bulunduğunuz kentlere alın. Tüm il ilçe örgütlerimiz ve gençlik meclislerimiz sizlere yardımcı olacaktır. Yakın tarihte bu konuda kampanya başlatacağız. İkametgahını seçimi karşılayacağı kentte almak isteyen tüm gençler, il ve ilçe örgütlerimiz ile iletişime geçerek gerekli yardımı alabilir."

Oy kullanımının ardından oylarına sahip çıkacaklarını da duyuran Dağ, seçim günü sandık güvenliğini sağlamak için gençleri göreve çağırdı. Dağ, "Mağdur olan gençler değiliz, faşizme karşı direnen gençleriz. Bizler faşizmi yok edecek gençleriz. Bizler faşizme kaybettirecek olan gençleriz. Bizler faşizmi yenecek yegane güç olduğumuzun bilinciyle daha fazla örgütlenecek, daha fazla mücadele edecek ve AKP-MHP faşizmini yeneceğiz" diye vurguladı.

Kübalı gençlerin faşizme karşı direnirken 'zafere kadar daima' sloganı ile alanlarda olduğunu hatırlatan HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, "Bizler de AKP-MHP faşizmine karşı demokratik siyasette ısrarcı olan ve mücadele eden gençler olarak, faşizme karşı zafere kadar daima mücadele edeceğimizi belirtiyoruz" diye konuştu.

Çok bedel ödediklerini, mücadele ettiklerini, direndiklerini vurgulayan Dağ, AKP-MHP faşizmini birkaç ay sonra göndereceklerini söyledi. Dağ son olarak şunları söyledi: "Şunu çok iyi biliyoruz ki sonu ne olursa olsun muhteşem olacak. Muhakkak başaracağız. AKP-MHP iktidarını yenip, faşizme kaybettirip demokratik bir cumhuriyeti hep beraber kuracağız. Yolumuz açık olsun, yolumuzun sonu zafer olsun."

Dersim Dağ'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam ediyor.