29 Eylül 2024 Pazar

Cumartesi Anneleri'nin eylemine kaymakamlık yasağı

Cumartesi Anneleri'nin İstanbul Adliyesi önünde yapmak istediği açıklama Kağıthane Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kayıp yakınları polis kalkanlarıyla ablukaya alınırken, basın emekçileri de darp edilerek alandan uzaklaştırıldı. 

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemine yönelik polis saldırısında aralarında kayıp yakınlarının da olduğu işkenceyle gözaltına alınan 46 kişi bugün bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapacağını duyuran Cumartesi Anneleri'nin eylemi Kağıthane Kaymakamlığı kararıyla yasaklandı. 

Çağlayan Meydanında buluşan kayıp yakınları polis kalkanlarıyla ablukaya alınırken, gazeteciler ed görüntü alması engellenmek için darp edilerek uzaklaştırıldı. 

Yasağı sosyal medyadan duyuran Cumartesi Anneleri, "Duruşmamız öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde yapmak istediğimiz açıklama Kağıthane Kaymakamlığı'nın kararı gerekçe gösterilerek engelleniyor. Ne Galatasaray'da ne Çağlayan'da anayasal haklarımızı kullanmamız engellenebilir!" dedi. 

Eyleme katılanlar darp edilerek gözaltına alındı.