27 Eylül 2024 Cuma

'Çocuklarım aç' diyerek kendini yakan Adem Yarıcı hayatını kaybetti

Hatay Valiliği önünde "Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?" diye haykırarak kendini yakan Adem Yarıcı, Mersin'e sevk edilirken ambulansta yaşamını yitirdi.

Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Hatay Valiliği önünde, bir süredir işsiz olan Adem Yarıcı "Çocuklarım aç" diyerek kendini yaktı. Polisler, Yarıcı'ya yangın tüpleriyle müdahale etti. Sağlık ekipleri, yoğun yangın tüpü tozu altında kalan Yarıcı'ya ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdı. 

Valiliğin ilk açıklamasında Yarıcı'nın hayati tehlikesi olmadığı belirtilirken, şu açıklama yapıldı: 

"Valilik personelinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarılan vatandaşın hayati tehlikesi bulunmamakta olup gerekli tüm müdahaleler valiliğimiz tarafından yapılarak hastaneye sevk edilmiştir. Kendini yakma girişiminde bulunan vatandaşın iki çocuğu bulunmaktadır. Sosyal hizmetlerden sosyal ekonomik destek yardımı, çocukları için şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımı almaktadır. Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur."

Saatler sonra ikinci bir açıklama yayınlayan Hatay Valiliği, Yarıcı'nın kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Valilik, "Hatay Devlet Hastanesinden Mersin Devlet Hastanesi yanık ünitesine sevk edilmek üzere giderken Hatay Dörtyol ilçesi mevkisinde ambulansta geçirdiği kalp krizi sonucu tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiştir. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabır ve baş sağlığı dileriz" diye belirtti.