27 Eylül 2024 Cuma

Çocuklara tecavüz ederek fuhuşa zorlayan sanıklara tahliye

Ceylanpınar'da 4 çocuğa tecavüz eden ve başkalarıyla da cinsel ilişkiye zorlayan 5 kişi hakkında açılan davada tutuklu yargılanan 4 sanık da tahliye edildi. 

Urfa Ceylanpınar'da, 2018 yılında yaşları 15 ile 17 arasında değişen S.A., E.A., S.A. ve L.Y. adlı 4 çocuğa tecavüz eden ve başkalarıyla da cinsel ilişkiye zorlayan A.B., C.H., M.Y., M.A. ve M.B. adlı kişiler hakkında "Kişiyi hürriyetten yoksun kılma" ve "Çocuğa nitelikli cinsel istismar" suçlamalarıyla açılan davanın 2. duruşması görüldü.

2018 yılının Nisan ayından bu yana Urfa T Tipi Hapishanesi'nde tutuklu olan sanıklar M.A., A.B., C.H.ve A.Y., Viranşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Çocukların avukatları ise, sanık beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
 
Mahkeme, Urfa Barosu Kadın Hakları ve Çocuk hakları Komisyonu'nun dosyaya müdahillik talebini reddetti. 
 
Mahkeme heyeti, herhangi bir gerekçe belirtmeden, tutuklu sanıklar hakkında yurtdışı çıkış yasağı getirerek tahliye kararı verdi.

Duruşma, 23 Eylül'e ertelendi.