29 Eylül 2024 Pazar

Çocuklara sistematik tecavüz işkencesinde bulunan belletmenin davası ertelendi

Kuran kursunda yedi çocuğa sistematik tecavüz işkencesinde bulunan belletmenin yargılandığı dava bir kez daha ertelendi.

Erzurum Diyanet İşleri Bakanlığı'na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Kuran Kursu'nda 7 çocuğa sistematik tecavüz işkencesinde bulunduğu için 119 yıl hapis cezasına çarptırılan belletmen Hakan Aslankafa hakkında "silahla tehdit" ve "çocuğa karşı eziyet" suçundan açılan davanın 4. duruşması görüldü.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Aslankafa tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişimi Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Sanık Aslankafa, daha önceki beyanlarını tekrar etti. Ardından savunma yapan avukatlar, daha önce dinlenen ve kamera kayıtları alınan çocukların bir kez daha aynı durumu yaşamamaları için duruşmaya getirilmemelerini talep etti. Avukatlar, davanın, İstinaf Mahkemesi'nin bozarak yerel mahkemeye gönderdiği dosya ile birleştirilmesini de istedi. Mahkeme, duruşmayı 27 Ekim'e erteledi.  
 
Duruşma sonunda açıklama yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyesi avukat Nilda Baltalı, "Şikayetçi olduğumuz dosyalardan biri silahlı tehdit ve çocuklara karşı eziyet suçundan açılan dava ile ilgiliydi. Biz bu dosyaların birleştirilmesini ve çocukların defalarca örselenmemesi için dinlenmelerinden vazgeçilmesini istiyoruz. Hakim talebimizi kabul etti. Ayrıca mahkeme, istismar dosyası ve bu dosyanın birleştirilmesine de karar verilecek" dedi.