29 Eylül 2024 Pazar

CKŞ'li gençler komünist öncünün 28. yıldönümünü kutladı

Rojavalı komünist gençler, komünist öncünün 28. yılını kutladı. Etkinlikte konuşan CKŞ Sözcüsü Destan Serhed, "CKŞ olarak, tüm gençlere komünizm mücadelesi saflarında örgütlenme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), komünist öncünün kuruluşun 28. yıldönümü kutladı.

Şehit fotoğrafları ve CKŞ bayrakları asılan alanda yapılan etkinlik, devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Etkinlikte söz alan CKŞ Sözcüsü Destan Serhed, komünist öncünün Birlik Devrimi ile dar grupçu yaklaşımlara hapsolan devrimci harekete ufuk kazandırdığını dile getirdi, "Partimiz, Birlik Devrimi ile
aslında bir zihniyet devrimi yarattı ve dünya komünistlerine umut olabilmeyi başardı" dedi.

Kuruluşunun hemen ardından partinin İstanbul'da Gazi Ayaklanmasına öncülük yaptığına dikkat çeken Serhed, devrimci hazırlığın somut olduğunu söyledi. Serhed "Partimiz, 2010'da Medya Savunma Alanlarına, 2012'de Rojava'ya geçti. Efrin'den Derik, Reqa'dan Derazor'a dek tüm cephelerde yer aldı" ifadelerini kullandı.

Partinin devrimin askeri savunmasında olduğu kadar inşa görevlerinde de rol üstlendiğini belirten Serhed şunları dile getirdi: "Partimiz halkların birlik ve dayanışmasını var edebilmek için kurumsallaşmalara gitti. Birçok hamle yürüterek devrimin inşası ve halklara mal olması için çalışmalar yürüttü. Komünist öncü şehitler bedeli bir mücadele ile varlık hakkını elde etti."

Komünist önder Baran Serhat'ın ve genç komünist öncü Zilan Destan'ın Rojava devrimine verdiği emekleri hatırlatan Serhed "Zilan yoldaş, komünist öncünün Rojava halkları içerisinde yaygınlaşması  için Baran Serhat yoldaşın takipçisi olarak şehit olana dek mücadele yürüttü" dedi.

Rojava devriminin sosyalizme doğru ilerletilmesi gerektiğini vurgulayan Serhed, "Devrimimiz demokratik bir aşamadadır. Kurtuluş yolu komünist bir dünya yaratabilmekten geçmektedir. Bizler CKŞ olarak, komünist öncünün 28. kuruluş yıldönümünde tüm gençlere komünizm mücadelesi saflarında örgütlenme çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sinevizyon gösterimi yapılan etkinlik katılımcıların söz alması ve pasta kesilmesiyle devam etti.

Gençler, müzik dinletisi de gerçekleştirdi.