29 Eylül 2024 Pazar

CKŞ Serkan Tosun'u andı

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Heseke ve Qamişlo'da MLKP'nin Rojava'daki ilk şehidi Serkan Tosun'u andı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) 14 Eylül 2013'te Serêkaniyê'de ölümsüzleşen MLKP'nin Rojava'daki ilk şehidi Serkan Tosun'u andı. Alana, Serkan Tosun'un fotoğrafları ve CKŞ bayrakları asıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada söz alan CKŞ sözcülerinden Destan Serhed komünist öncünün Rojava'ya geliş nedenlerini ve devrimle ilişkilenişini anlattı.

Serhed, "MLKP, 2012'de devrim başlar başlamaz Rojava'daydı. Devrimimizle ilişkilenişi programatiktir, Kürdistaniliğinin getirdiği bir görevdir" dedi. MLKP'nin Rojava'ya geldikten yaklaşık bir yıl sonra varlığını ilan ettiğini ve hemen ardından Serkan yoldaşın şehit düştüğünü aktaran Serhed, "Serkan yoldaş şehadetiyle partinin Rojava'daki varlığının temsili oldu. Bir nevi parti çağrısının pratikleşmesiydi" dedi.

Rojava'ya yönelik saldırılara dair konuşan Destan Serhed, "Bugün Serkan yoldaş'ın Alişer yoldaşın yolundan ilerleyen bir kuvvetimiz var. Tüm komünistler olarak şehitlerimizin yolundan yürümeli ve kendi tarihimizi yaratırken değerlerimizden güç almalıyız. Rojava devrimimizi sonuna kadar savunmalı ve direnişi büyütmeliyiz" dedi.

Gençleri devrimi savunmaya çağıran Serhed, "Serkan yoldaştan Zagros yoldaşa kadar tüm şehitler ileri çıkma ve devrime omuz verme çağrısıdır" dedi.

Anma mumların yakılması ve direniş türkülerinin seslendirilmesiyle sona erdi.

QAMİŞLO
Zilan Destan Kültür Merkezi'nde yapılan anma saygı duruşu ile başladı. Anma da CKŞ adına konuşan Eylül Baran Serkan Tosun'un devrimci yaşamı ve şehadetinin anlamını aktardı.

Etkinlik mumların yakılmasıyla sona erdi.