26 Eylül 2024 Perşembe

CKŞ: Özgür topraklarımız ne pahasına olursa olsun koruyacağız

Serê Kaniyê Kampı'nda yaptıkları eylemle işgal saldırılarını kınayan CKŞ üyeleri, Eyn İsa'ya yönelik saldırıların derhal durdurulmasını istedi. CKŞ'li gençler, "Özgürleştirdiğimiz toprakları ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Sonuna kadar özgürlüğümüzü koruyacağız" dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), sömürgeci Türk devletinin Başurê Kürdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşı eylem yaptı.

CKŞ üyeleri, Hesekê'de işgal nedeniyle topraklarından edilen ailelerin kaldığı Serê Kaniyê Kampı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 

CKŞ Üyesi Destan Serhat yaptığı açıklamada, büyük bedellerle inşa edilen devrimin ve kazanımların işgal saldırılarının tehdidi altında olduğunu dile getirdi. Serhat, "Düşman geleceğimizi gasp etmek ve bizi karanlığa mahkum etmek istiyor. Gerillaya yönelik kirli saldırılar gerçekleştiriliyor. Êzidî halkımızın ve Şengal'in özerkliğini tehdit eden saldırı hazırlığı yapılıyor. Faşist Türk devleti aynı zamanda Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye devrimimize yönelik ideolojik ve askeri saldırılar gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Başure Kürdistan ve Şengal'e yönelik saldırılara karşı mücadele çağrısı yapan Serhat, "Êzidî halkımız yeni bir katliam fermanıyla karşı karşıya kalınca sırtını dönüp kaçanlar şimdi elde ettiğimiz kazanımlara göz dikiyor. Êzidî halkımızın kendi iradesiyle özgür bir hayat yaşamalarını istemiyorlar" dedi.

'ÖZGÜR TOPRAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ'
Türk devletinin çeteleriyle birlikte devrim topraklarını tehdit ettiğini vurgulayan Serhat, "Devrimimizin esasları olan kadın özgürlüğü, dil, kültür ve halkların dayanışmasını ortadan kaldırmak istiyorlar. Bütün ezilen halkların birliğiyle elde ettiğimiz kazanımlarımızı unutup, birbirimize düşman olmamızı istiyorlar" dedi. Türk devletinin barbar saldırılarla işgal alanlarını genişletmek istediğini dile getiren Serhat, "Son dönemde Eyn İsa'yı hedefe koydular. Kirli ittifaklar kurularak Eyn İsa'ya saldırılar gerçekleştiriliyor, işgal edilmek isteniyor" şeklinde konuştu.

İşgal saldırılarına karşı mücadele edeceklerini dile getiren Serhat şunları söyledi: "Özgür dağlarımıza, Şengal'e ve Eyn İsa'ya yönelik saldırılar dursun. Kanımızla kazandığımız özgür geleceğimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Bütün saldırılara karşı mücadele edeceğiz. Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni halklar, hep birlikte özgürleştirdiğimiz topraklar bizimdir ve ne pahasına olursa olsun topraklarımızı koruyacağız. Düşman saldırıları devrimimizi boğamayacak. Sonuna kadar özgürlüğümüzü koruyacağız. Biz kazanacağız."