27 Eylül 2024 Cuma

Cinsel tacizde bulunan doktor meslekten men edildi

Ankara Tabip Odası, hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.'ye cinsel tacizde bulunan ancak tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Bilgili ve delillerin yok edilmesinde yardım eden jinekolog Dr. Şenyurt'u 6 ay süreyle meslekten men etti. 

Ankara'da sahibi olduğu VCOM hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.'ye cinsel tacizde bulunan ve tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Hasan Bilgili'ye delillerin yok edilmesinde yardım etmekle suçlanan jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt, Ankara Tabip Odası tarafından 6 ay süreyle meslekten men edildi.

Ankara Tabip Odası, sanık Dr. Hüseyin Şenyurt ile ilgili inceleme yürütmek amacıyla soruşturma komisyonu oluşturdu. Ankara Tabip Odası, komisyonun raporu doğrultusunda, Hüseyin Şenyurt'un Türk Tabipleri Birliği Disiplin Yönetmeliği'nin "geçici olarak meslekten alıkoyma cezası" hükümleri kapsamında 6 ay süreyle meslekten men edilmesi kararlaştırıldı.

Kararda ayrıca, "İlgili hekimin TCK madde 280 bağlamında cezai açıdan yargılanmak üzere gerekli işlemlerin yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir" denildi. Söz konusu hükümlerin "mesleğin uygulanması sırasında ve meslek sebebiyle öğrenilen hastalara ait sırları yasal zorunluluk dışında açıklamak" ve "savcılıklar ve mahkemeler dışında kalan kişi ve kurumlardan gelen cinsel ilişki muayene istemlerini yerine getirmek; savcılık ya da mahkeme istemi olsa dahi ilgilinin, veli ya da vasisinin aydınlatılmış onamı olmaksızın cinsel ilişki muayenesi yapmak" olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?
Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılı Nisan ayında kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.'ye cinsel saldırıda bulunmaktan gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı. Ancak savcılık tarafından kısa bir süre sonra re'sen tahliye edildi. İdari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden de çıkarılan sanık hakkında, "nitelikli cinsel saldırı", "cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Delilleri yok etmek amacıyla yardım eden veteriner hekim Serkan Durmaz ile jinekolog Dr.Hüseyin Şenyurt'un da yargılandığı davanın ilk duruşması 11 Aralık 2019'da yapıldı.