29 Eylül 2024 Pazar

CİMER tacizci polis Hanifi Zengin hakkında iki tahkikat yürütüldüğünü açıkladı

Gazetecilere, LGBTİ+'lara ve kadınlara yönelik işkence ve cinsel taciz saldırılarına rağmen soruşturma izni verilmeyen İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında, iki ayrı tahkikat yürütüldüğü ortaya çıktı. Açıklama CİMER'den geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), eylemlerde gazetecileri tehdit eden, LGBTİ+'lar ve kadınlara yönelik şiddet ve cinsel taciz saldırısında bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin'le ilgili soruyu yanıtladı.

Birgün gazetesinin Hanifi Zengin ile ilgili sorularını yanıtlayan CİMER, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Hanifi Zengin hakkında iki ayrı dosya numarası ile iki ayrı idari tahkikat yürüttüğünü açıkladı. Yanıtta, "ilgili emniyet mensubu hakkında idari tahkikat devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

İstanbul Valiliği, 361 kişinin gözaltına alındığı 20'nci İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde kadın ve LGBTİ+'lara şiddet ve taciz saldırısının ardından, 11 kişinin avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında "soruşturmaya izin yok" kararı vermişti.

26 Haziran'daki Onur Yürüyüşü sırasında AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ı gözaltına aldıran Zengin'in aynı gün birçok kadın ve LGBTİ+ aktiviste uyguladığı şiddet ve cinsel taciz kameralara yansımıştı.