29 Eylül 2024 Pazar

CHP'li İzmir belediyesi kendi üyelerine de sahip çıkmadı

İzmir'de büyükşehir belediyesi için pandemi boyunca gönüllü olarak yoğun saatler çalışan CHP'li gençler, Tunç Soyer'in kendilerine işe alımda öncelik sözü vermesine rağmen bu sözün tutulmadığına dikkat çekti.

İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi gençler, kendi partilerinin elindeki Büyükşehir Belediyesi'ne karşı eylem yaptı. 250'den fazla CHP'li genç yerel seçimler ve pandemi dönemlerinde Tunç Soyer ve İBB için gönüllü olarak çalıştıklarını ve çok sayıda iş yaptıklarını belirterek, bu nedenle kendilerine belediyeye işe alımlarda öncelik sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını dile getirdi. "Biz size sahip çıktık siz de bize sahip çıkın" pankartı açılan sessiz eylemde, "Pandemide biz vardık", "Emek verdik, ekmek istiyoruz", "Haksızlığı çözmek mümkün" dövizleri taşındı.

CHP'li gençler Tunç Soyer'e seslenerek; "Başkanımızın yanında olduk ama kimse bize dönüş yapmadı. Biz gözardı edilmek istemiyoruz" dedi. Pek çok kampanyada gönüllü olarak en önde kendilerinin çalıştığını ifade eden gençler, personel alımında öncelik sözüne dikkat çekti ve işe alımlar devam etmesine rağmen kendileriyle kimsenin görüşmediğini, randevu taleplerinin de reddedildiğini vurguladı.