27 Eylül 2024 Cuma

CHP'li başkanlar toplantıyı protesto etti

Ankara'daki "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi" nde konuşan bakanlar Erdoğan'ı övüp, Kanal İstanbul'u destekleyen mesajlar verince CHP'li İmamoğlu ve belediye başkanları toplantıyı terk etti.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin Ankara'da ATO Congresium'da düzenlediği "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi"nin açılışı yapıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da olduğu belediye başkanları katıldı. 

Erdoğan, salona girdiği sırada İmamoğlu, bir zarf verdi. Zarfı alıp inceleyen Erdoğan ile İmamoğlu arasında gülüşmeler ve samimi diyaloglar yaşandı. İmamoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada verdiği mektubun Kanal İstanbul'la ilgili olduğunu söyledi. İmamoğlu, "Mektubu okudu, çünkü yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum" dedi.

Kongrede Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz aldı. 3 konuşmacı da Kanal İstanbul projesinin hayata geçirileceğini söyledi. Bakan Varank  "İstanbul'a hizmet edenler her zaman hedefte olmuştur" dedikten sonra Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemine değindi ve "O dönemki hizmet anlayışı günümüzde devam etmiyor" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTIYI TERK ETTİ
Öğleden sonra İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlarının katılımıyla bir oturum düzenlenmesi planlanıyordu. Ancak İmamoğlu ve Yavaş'ın da aralarında olduğu CHP'li belediye başkanları, Erdoğan'a övgüler dizilmesi ve Kanal İstanbul'u destekleyen mesajlar verilmesi üzerine toplantıyı terk etti.