27 Eylül 2024 Cuma

ÇHD: Gözaltındaki Ahmet Güreşçi işkenceyle katledildi

ÇHD, Hatay'da gözaltına alınan Ahmet Güreşçi'nin jandarma ekipleri tarafından işkenceyle katledildiğini duyurdu.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Hatay'ın Büyükburç mahallesindeki evinden jandarmalar tarafından 11 Şubat'ta gözaltına alınan Ahmet Güreşçi'nin işkenceyle katledildiğini açıkladı. Ahmet Güreşçi'yle beraber gözaltına alınan Sabri Güreşçi ve aynı köyden 4 kişi daha, Altınözü Jandarma Karakolu'na götürülerek burada ağır işkenceye maruz kaldı. Ahmet Güreşçi'nin işkence sonrası jandarma ekipleri tarafından hastaneye götürüldü, ailesi peşinden gittiğinde Güreşçi'nin işkencede yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Gözaltına alınanlarla görüşen ÇHD'li avukatlar, gözaltında işkence gören insanlarda çok sayıda kırık, yaralanma olduğunu, kişilere haya burma işkencesi yapıldığını, ıslatarak dövüldüklerini, tecavüzle tehdit edildiklerini belirtti.

Gözaltındaki kişilerle görüşme yapan avukatlar da jandarmalara tarafından "Sizin de başınıza aynısı gelir" denilerek tehdit edildi, bir avukat hakkında da delil tespiti yaptığı için tutanak tutuldu.

ÇHD, "Sabri Güreşçi ve gözaltındaki isimleri tarafımızca henüz tespit edilemeyen diğer 4 kişi ile jandarma karakolunda bulunan meslektaşlarımız ciddi tehdit altında olup, can güvenlikleri yoktur. Öncelikli olarak gözaltında tutulan ve ağır işkenceye maruz kalan kişilerin, başka bir gözaltı birimine naklinin sağlanması için gerekli görüşmelerin yapılmasını ve sürecin takipçisi olunmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ahmet Güreşçi'nin kardeşi Sabri Güreşçi'nin bugün Altınözü Adliyesi'ne çıkarılacağı öğrenildi.