29 Eylül 2024 Pazar

Ceylan Yayınları: Yıkılacak Duvarlar'ın yasak kararı yok hükmündedir

Ceylan Kararı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yıkılacak Duvarlar hakkında verdiği kararın yok hükmünde olduğunun altını çizdi ve ekledi: "Her koşulda şiiri, her koşulda devrim romanlarını, kuramsal yol haritalarımızı okurla buluşturmaya devam edeceğiz. Dirençle, diri bir inatla."

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Yıkılacak Duvarlar kitabı hakkında verilen basım, dağıtım ve satış yasağı, toplatma ve el konulan nüshalarının imha kararına ilişkin Ceylan Yayınları açıklama yaptı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği kararın kendileri için alışılmadık bir karar olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Yayınevimiz için alışılmadık bir karar değil fakat iyi bildiğimiz bir başka şey daha var ki, o da hiçbir mahkeme kararının şiirin sesini kesmeye gücünün yetmeyeceğidir. Bu kararları aldıranlar, bu kararın altına imza atanlarda biliyorlar ki o mısralar duvarları aştı çokta.

Ceylan Yayınları olarak bu kararı, böylesi kararları hukuk nosyonuna sığdırabilenlerle uzlaşmayacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Her koşulda şiiri, her koşulda devrim romanlarını, kuramsal yol haritalarımızı okurla buluşturmaya devam edeceğiz. Dirençle, diri bir inatla."