29 Eylül 2024 Pazar

Çevre savunucuları: Sinpaş satışı durdur, mahkeme kararına uy

İklim Adaleti Koalisyonu ve Ekoloji Birliği, Sinpaş firmasının Marmaris Kızılbük'te mahkeme kararıyla inşaatı durdurulan projeden halka gayrimenkul satmaya devam ettiğini belirterek, yetkili kurumlara bu aldatmacaya karşı gerekli adımları atma çağrısı yaptı.

İklim Adaleti Koalisyonu ve Ekoloji Birliği, Beşiktaş'ta bulunan Sinpaş Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, Sinpaş'ın Marmaris Kızılbük'te mahkeme kararına rağmen projenin devam etmesine tepki gösterdi.

"Sinpaş satışı durdur, mahkeme kararına uy! Marmaris Kızılbük'te doğa katliamını bırak" pankartı açılan eylemde, basın açıklamasını çevre savunucuları adına Ayhan Çelik okudu.

Çelik, Sinpaş'ın Marmaris Kızılbük'te idare mahkemesinin "ÇED gereklidir, inşaat durdurulmalıdır" kararı vermesine ve Danıştay'ın Sinpaş'ın karara itirazını reddetmesine rağmen projenin devam ettiğine dikkat çekti.

"ÇED raporu olmadan bırakın inşaat yapmayı, tek bir çivi bile çakılmaması gerekirken 46 bin m² inşaat alanıyla başlanan, sadece 4 yıl içerisinde sırayla, 117 bin m², 122 bin m² ve 280 bin m²'ye çıkarılan bu doğa katliamında mahkeme kararlarına da uymayarak suç işlenmeye devam ediliyor. Bu büyük suça yeni halkalar ekleniyor: İnşaatı durdurulan projede satış işlemleri devam ediyor. Büyük reklam kampanyaları da, tüm hızla sürdürülüyor" diyen Çelik, durdurulan, yok hükmündeki bir projeden insanlara devre mülk satmanın aleni bir suç olduğunu söyledi.

İnsanların bilgilendirilmediğini ve ilgili kurumların yeni mağduriyetler yaratılma ihtimaline karşı harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, SPK, BİST, Rekabet Kurumu ve Ticaret Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Sinpaş'ın birçok mecrada yaptığı reklamların büyük bir yalanı içerdiğini ifade eden Çelik, mahkeme kararı doğrultusunda bu reklamların ve projenin satış işleminin durdurulmasını istedi.

Çelik, Sinpaş'ın usulsüzlükleri başta olmak üzere her türlü doğa talanı ve aldatmacaya karşı mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.