27 Eylül 2024 Cuma

'Cesetlerimizi enkazdan biz çıkardık, gömdük devlet hiç gelmedi'

Islahiye ilçesinin köylerine ihtiyaç malzemelerini ulaştıran HDP heyetine, taziyeye gittiği bir depremzede devletin gelmediğini, enkaz altında kalan iki kızının cesedini kendisinin çıkardığını ve gömdüğünü söyledi, "Sağ kalanlar da soğuktan hayatını kaybetti" dedi. Mahalleyi dolaşan Çepni, yıkılmak üzere olan bir binanın mahallenin ortasında olduğunu, yeni ölümlere neden olabileceğini gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Karayılan'ın da aralarında olduğu HDP heyeti, Antep'in adeta unutulan köylerine ihtiyaç malzemelerini ulaştırıyor, hayatını kaybedenlerin ailesine taziyelerini iletiyor.

Islahiye ilçesinin Sulumağara Mahallesine taziye ziyaretlerinde bulunan Çepni, mahallede çok büyük bir acı yaşandığını kaydetti. İki kızı depremde enkaz altında kalan ve kendi imkanlarıyla enkaz altından cansız bedenlerini çıkaran bir depremzede, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

'İKİ KIZIMIN CESEDİNİ ENKAZDAN BEN ÇIKARDIM'
"3 gün hiçbir yardım almadık, kendi imkanımızla cesetlerimizi çıkardık, mezara koyduk. Sağ kalanlar da zaten soğuktan öldü. İki kızımı kaybettim. Kurtarma çalışmalarını biz yaptık. Ne devlet ne yerel yönetimden herhangi bir yardım gelmedi."

MAHALLENİN MERKEZİNDE YIKILMAK ÜZERE OLAN BİNA VAR
Taziyelerin ardından mahallede incelemelerde bulunan Çepni, mahallenin ortasında bulunan ve her an yıkılma tehlikesi olan 5 katlı bir binayı işaret etti. Çepni, "5 katlı bir bina ve mahallenin merkezinde. Buralarda insanlar dolaşıyor, aynı zamanda trafik de akıyor burada. Bu bina çöktü çökecek, kolonları görüyorsunuz. Buraya hiçbir müdahale yok. Dün akşam ki gibi bir depremde bu bina yeni ölümlere sebep olabilir" dedi.

HDP heyetinin incelemeleri ve çalışmaları sürecek.