27 Eylül 2024 Cuma

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde sağlık ve eğitim hizmeti durduruldu

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde binaların ağır hasarlı olması nedeniyle sağlık ve eğitim hizmeti durduruldu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenciler ve sağlık emekçilerinin mücadelesi sonucu hastanenin büyük bir bölümü kapatıldı. Fakültedeki sağlık emekçileri ve öğrenciler, bir süredir binaların ağır hasarlı ve depreme dayanıksız olduğuna işaret ederek önlem alınmasını istemiş, yetkilileri adım atmaya çağırmıştı.

Tepkilerin ardından İÜ-C Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, fakültede Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimleri haricinde tüm ameliyatların ve hasta kabulünün durdurulduğunu açıkladı.

"Yapılan değerlendirme neticesinde, tüm dahili ve cerrahi bilimleri içerisinde barındıran toplam 17 ayrı binadan oluşan Mono blok binalar kompleksi ile Uğur Derman binası, yemekhane binası ve öğrenci yurt binalarının emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesine sahip bulunmadığı ve bu binaların risk taşıdığı tespit edilmiştir" ifadelerini kullanan Aydın, Cerrahpaşa'da güçlendirme ve inşaat çalışmaları tamamlanana kadar Yeşilköy'de bulunan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde faaliyet göstermeye devam edeceklerini kaydetti.