27 Eylül 2024 Cuma

Ceren Damar cinayeti davasında karar çıkmadı

Akademisyen Ceren Damar Şenel'i katleden Hasan İsmail Hikmet'in yargılandığı dava da yine karar çıkmadı. Duruşma, 21 Şubat'a ertelendi.

Akademisyen Ceren Damar Şenel'i katleden Hasan İsmail Hikmet'in yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" suçlarından ağılaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Hikmet'in davası, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Ceren Damar'ın babası, yakınları, öğrencileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu ile Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği davaya katılma talebinde bulundu.

Sanık avukatı Vahit Bıçak, olayın bir kadın cinayeti olmadığını savundu, sanığın "meşru müdafaada" bulunduğunu iddia etti. Bunun üzerine salonda bulunanlar tepki gösterdi. 

Sanık avukatı, kamuoyunun baskısı yüzünden tanıklarının korktuğunu ileri sürerek, tanıkların dinlenmediğini iddia etti. Tanıkların, koruma altına alınmasını istedi.

Bu talep üzerine tanıklar dinlendi. İlk olarak dinlenilen sanık Hasan İsmail Hikmet'in annesi H.H., olayı anlattı. H.H., Ceren Damar'ın oğluna cinsel tacizde bulunduğunu savundu. Sanık avukatı Bıçak, tanık H.H.'ye "Çocuğunu nasıl yetiştirdin? Karşı taraf terörist olarak yetiştirdiğinizi belirtiyor" diye sordu. Mahkeme başkanı bu soruya tepki gösterdi.

Sanık avukatı Vahit Bıçak, bu kez de Damar ailesi avukatlarından Uraz Bulut'u hedef aldı, Bulut'un üniversitede danışman olduğu için avukatlık yapamayacağını, tanık olarak dinlenmesini istedi.

Avukatı Uraz Bulut, Damar'ın araştırma görevlisi olduğu sırada katledildiğini hatırlatarak, "Burada danışmanlık süreci ile ilgili bir yargılanma yapılmıyor. Burada bir cinayet yargılanıyor" dedi. Tanığa soru soran avukat Bulut, "Çocuğunuzun kopya çektiğini biliyor muydunuz?" sorusuna sanık avukatı Vahit Bıçak, "Kopya çekmeyen öğrenci mi var?" cevabı verdi. Cevaba salonda bulunanlar ve avukatlar tepki gösterdi.

Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar da, H.H.'ye "Katil 2015 yılında sahte belgelerle bir kızın hayatını karartıyor. Kızın sürekli fotoğraflarını şantaj olarak kullanıyor. Kız artık duramadığı için Türkiye'den kaçıyor. Bunu biliyor muydunuz? İyi bir anne olarak bunu biliyor muydunuz?" diye sordu. H.H., "Buna cevap vermek istemiyorum" dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma 21 Şubat'a ertelendi.