27 Eylül 2024 Cuma

Çepni: Yüzlerce gönüllümüzle yaraları saracağız

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Hasan Çelebi Mahallesini ziyaret eden aralarında milletvekili Çepni'nin de olduğu HDP heyeti halkın ihtiyaçlarını belirledi ve giderilmesi için çalışmalara başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor, halkın ihtiyaçlarını karşılıyor. HDP Milletvekili Murat Çepni'nin de aralarında olduğu heyet, hiçbir yardımın gitmediği Malatya'nın köylerini ziyaret ediyor ve halkın ihtiyaçlarını belirleyerek, gidermeye çalışıyor.

Hekimhan ilçesine bağlı Hasan Çelebi Mahallesini ziyaret eden heyet, ülkenin dört bir yanından ve uluslararası süren dayanışmaya dikkat çekti. Söz alan Çepni, yaraları birlikte sarmak için mücadele ettiklerini söyledi. Yüzlerce gönüllüyle mahalle mahalle, köy köy dolaştıklarını ve ihtiyaçları belirlediklerini dile getiren Çepni, "Gelen yardımları dağıtıyoruz, elimizden geldiğince arama-kurtarma çalışmalarına katılıyoruz. Büyük bir keşmekeş ve zafiyet var, yapılması gerekenler yapılmadı, yapılanlar çok geç başladı. Ama gönüllülerin varlığı sayesinde yaraları HDP olarak sarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Heyetin ziyaret ettiği mahallede yıkım diğer bölgelerdeki gibi değil ancak depremden zarar gören çok sayıda kişi bu mahalleye sığındı. Heyet ihtiyaçları belirledi, giderilmesi için çalışmalara başladı.