27 Eylül 2024 Cuma

Çelebi Pertek halkını ziyaret etti: Mücadeleyi büyütmeliyiz

Dersim Pertek'te cinsel istismara karşı halkın tepkisi sürüyor. Akpazar Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, Pertek halkını ziyaret etti. Kahvelerde konuşma yapan Çelebi, halkı mücadeleye çağırdı.

Akpazar (Peri) Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi ve beraberindeki heyet, çocuklara yönelik cinsel istismarın yaşandığı Pertek'te halkı ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle kahveleri dolaşan Çelebi, halkı istismara karşı mücadele etmeye çağırdı.

Pertek halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Çelebi, "Günde beş kadını katlediliyor, onlarca çocuğun cinsel istismara maruz kalıyor. Taciz ve tecavüz olaylarında artış yaşandı. Burada yaşanan, kuran kurslarında, dini vakıf ve kurumlarda yaşanan olaylardan farklı değil" dedi.

Devletin çıkardığı yasalarla kadın katillerini, cinsel istismar suçlularını koruduğunu, cesaretlendirdiğini vurgulayan Çelebi, "Bunların önünde durmamızın tek yolu toplum olarak duyarlı olmamızdan, mücadele etmemizden geçiyor. Çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak, mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?
Dersim'in Pertek ilçesinde, bilgisayar tamirciliği yapan H.Y.'nin çocuklara cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. 

Olayın duyulmasının ardından halkın gösterdiği tepki üzerine H.Y. ile iki kişi gözaltına alındı. H.Y. ile birlikte ikiş kişi tutuklandı.

Daha önce ilçe benzer olayların yaşandığını belirten halkın tepkisi sürüyor.