29 Eylül 2024 Pazar

Çanakkale'de kayyum saldırısı protesto edildi

HDP'li belediyelere kayyumla gasp edilmesi Çanakkale'de protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çanakkale İl Örgütü, Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin il binasında açıklama yaptı. 

HDP bileşeni parti temsilcileri ve SGDF üyelerinin katıldığı açıklamada basın metnini HDP PM üyesi Ömer Faruk Kırınç yaptı. 

Saray rejiminin darbeci ve ırkçı yaklaşımlarını kayyumlarla belediyelere ele koymasıyla sürdürdüğünü söyleyen Kırınç, "Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında bile halkın dayanışma duygusunu çökertip çaresiz kılmak isteyen tekçi rejim, bütün engellemelere rağmen halkın yanında yer alan belediyelerimize darbe dönemlerini bile aşan bir şekilde el koymuştur. Bu şekilde özellikle Kürt halkının iradesini kıracağını, Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünen Saray rejimini tarihine bakmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. 

HDP'nin belediyecilik anlayışı ve alternatif yaşam modeline karşı kayyum rejimiyle rant, soygun ve hukuksuzluk olduğunu söyleyen Kırınç, "Saray rejiminin halkın belediyelerine atadığı memurlar yanlarına aldığı çıkar grupları ve çeteler aracılığıyla Kürt kentlerini sömürmesinin bedelini er ya da geç adil bir yargı karşısında vereceklerdir. Kürt halkının iradesi hiçbir zaman boyun eğmeyecek, geri atmayacak, mücadelesine devam edecektir" dedi.