29 Eylül 2024 Pazar

Camide Çav Bella'nın çalınmasıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

İzmir'in camilerinde Bella Ciao (Çav Bella) çalınmasıyla ilgili CHP eski yöneticisi gözaltına alındı. Yandaş medya CHP eski yöneticisiyle ilgili linç kampanyasına başladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte dün (20 Mayıs) öğleden sonra Karşıyaka, Konak, Çiğli, Buca gibi birçok ilçedeki camilerin hoparlörlerinden İtalya partizanlarının direniş marşı Bella Ciao'nun (Çav Bella) çalınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

CHP ESKİ YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINDI
Akşam saatlerinde başsavcılığının yaptığı yeni bir açıklamada ise bir bir kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Ö, Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi kapsamında ‘Dini değerleri alenen aşağılamak' suçundan gözaltına alınmıştır" denildi.

Aynı soruşturma kapsamında bir kişinin daha gözaltına alındığı ve bu kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

AHaber ve Sabah gazetesi CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'i hedef gösteren yayınları hızla devreye soktu. Yayınlarda, Özdemir'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla toplantılara katılması dahil birçok konuyu linç kampanyasına malzeme yaptı.