27 Eylül 2024 Cuma

Çadırların yanındaki enkazlar korumasız kaldırılıyor

Antakya'da çadırların yanında enkaz çalışmaları asbeste karşı herhangi bir önlem alınmadan yapılıyor. Hem çalışanları hem de çadırlarda kalan halkın hayatı tehlikeye atılıyor.

Antakya'nın Samandağ ilçesine bağlı Sutaşı mahallesi Uğur Mumcu caddesinde yol kenarına dizilen onlarca çadırının yanında enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor. Enkaz kaldırmada asbeste karşı sulama ve herhangi bir koruyucu önlemin alınmazken hem çalışanlar hem de çadırlarda kalan halk tehlikeye atılıyor.

Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki çadırların yaklaşık 30 metre ilerisinde taşınan molozlar için su kullanımı ve asbeste karşı önlem alınması için iş makinalarını uyaran gönüllüler, muhatap bulamıyor. Asker ve polislere durumun bildirilmesine rağmen enkaz kaldırma herhangi bir önlem alınmadan devam ediyor. Çıkan tozlar çadırların rengini değiştirirken, maske dahi dağıtılmayan çadırlarda başta çocuklar olmak üzere yüzlerce kişiye tehdit oluşturuyor.

Konu hakkında İzmir'den bölgeye gelen avukatların "Asbestle çalışmalarda sağlık ve güvenlik önlemleri hakkında yönetmelik"in ilgili maddeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.