27 Eylül 2024 Cuma

Buldan'dan iktidara: İstifa etmek için neyi bekliyorsunuz

Binlerce insanın ölümünün sorumlusunun iktidar olduğunun altını çizen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, halkın ihtiyacını karşılamayan, günler sonra ortaya çıkan iktidarın dayanışmayı engellediğini hatırlattı. Tek bir yetkilinin istifa etmediğine dikkat çeken Buldan, "Neyi bekliyorsunuz" diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve milletvekillerinden oluşan heyet, Urfa'daki kriz koordinasyon merkezinin çalışmalarına katıldı. Birecik, Suruç ve Urfa merkezdeki deprem bölgelerinde yürütülen çalışmalara katılan Buldan, Türk ve Öztürk, Birecik'teki yardım merkezinde açıklama yaptı.

Halkla artarak süren ve iktidarın engellemeye çalıştığı dayanışmayı hatırlatan Türk, "Halklar birbiriyle kucaklaşırken, iktidar halkla diyalog kuranları tehdit ediyor" dedi.

ÖZTÜRK: İNSANLARIN YAŞAMINI YİTİRMESİNDEN İKTİDAR SORUMLUDUR
DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, Birecik'te bir binanın yıkıldığını ve enkazı altında 19 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, "Bu bölgede daha önce birçok kez deprem meydana geldi. Bu kadar insanın yaşamını yitirmesinin nedeni, iktidarın sistemidir. Tedbir almayan, müdahale etmeyen iktidar sorumludur. Kürt düşmanlığı yürüten, sadece son 7 yılda devletin bütün imkanlarını Kürt'e karşı kullananlar, o parayla güçlü bir altyapı yaratabilirdi. Bunca insan ölmez, bunca insan mağdur olmazdı" ifadelerini kullandı.

BULDAN: İKTİDAR SADECE GELECEĞİNİ VE İKTİDARINI DÜŞÜNÜYOR
Söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, insanların yaralarını dayanışmayla sardığını, depremzedelerin yanında olmayan iktidarın üç gün sonra ortaya çıktığını ve dayanışmayı engellemeye çalıştığını hatırlattı. Kayyum anlayışının bu ülkenin yöneticilerinde olduğunu söyleyen Buldan, binlerce insanın hayatını kaybettiğini ancak tek bir yetkilinin istifa etmediğinin altını çizdi.

"Herkesin sorumlu olduğu, bütün bakanların ve Cumhurbaşkanının kayıplardan sorumlu olduğu bir dönemde hiç kimse o koltuktan kalkma ve istifa etme cesaretini gösteremedi. Çünkü onların düşüncesi Türkiye halkları değil, Aleviler ve Kürtler değil. Sadece kendi iktidarlarını ve geleceklerini düşünen bir iktidarla karşı karşıyayız" diyen Buldan, halkların yaralarını dayanışmayla saracaklarını söyledi. Buldan, son olarak şunu ekledi: "Bu halk sizi gönderecek, bizler ortak mücadeleyle bu yaraları saracağız."