27 Eylül 2024 Cuma

Buldan ve Temelli: Acımız büyük, yüreğimize çığ düştü

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, ard arda yaşanan çığ felaketi nedeniyle Van halkına başsağlığı diledi. Temelli, milletvekilleri ile birlikte yarın Van'da olacak.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Van'da üst üste yaşanan çığ felaketi nedeniyle açıklama yaptı. 

Yaşanan ölümlerden dolayı üzüntülerini bildiren Buldan ve Temelli, şunları kaydetti: "Bizleri sarsan her iki çığ felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, halkımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.
 
Yaşanan bu iki felaket bir kez daha bizlere tedbirsizliğin doğal felaketlerden daha fazla can kaybına yol açtığını, toplumsal acılarımızı derinleştirdiğini göstermiştir. Yaşanan felaketler doğal olabilir, ancak müdahale esnasında gerekli tedbirler alınmadan, olası bir çığ tehlikesine dikkat edilmeden yürütülen çalışma felaketin boyutunu büyütmüştür."

Açıklamada, HDP heyetinin ilk andan itibaren bölgede olduğunu belirtilerek, "Halkımızla birlikte el ele vererek omuz omuza durarak bu felaketlerin üstesinden geleceğiz. Halkımıza dayanışmayı daha fazla büyütme ve yaşanan acıları daha fazla paylaşma çağrısı yapıyoruz" denildi. 

HDP yarın da bölgeye, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile milletvekilleri Celadet Gaydalı, Mensur Işık, Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Musa Farisoğulları ve Sait Dede'nin de olduğu bir heyetin gideceğini açıkladı.