29 Eylül 2024 Pazar

Buldan: Kürdü inkar eden gidecek

Batman'da katıldığı halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kürdü inkar edenin gideceğini söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Batman'da halk buluşması ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Kentte coşkuyla karşılanan Buldan, HDP il binası önünde yapılan halk buluşmasında konuştu.

Güncel gelişmeleri değerlendiren Buldan, HDP'nin halkların umudu olduğunu ve ülkede yaşanan krize son verecek olanın da HDP olduğunu belirtti. "Kürdü inkar eden gidecek, Kürdü inkar eden çözülecek, başka yolu yok" diyen Buldan, iktidarın Kürde demokratik siyaset yaptırmadığını ve Kürt düşmanı olduğunun altını çizdi. 

Mahsa (Jina) Amini ve Nagihan Akarsel'in katledilmesinin Kürt kadınlarına yaşam hakkı tanınmayacağı mesajı olduğuna dikkat çeken Buldan, "Ama kadınları katleden katiller şunu bilsin ki, Nagihan Akarsel'in katilleri şunu bilsin ki, Jina Amini'nin katilleri şunu bilsin ki, Deniz Poyraz'ın katilleri şunu bilsin ki, Jin Jîyan Azadî sloganı sizin sonunuz olacak, sonunuz olacak, sonunuz olacak" dedi.

Tecridin ülkenin her yerine yayıldığını söyleyen Buldan, "Cezaevlerinde insanlık dışı uygulamalar var. Cezaevlerinde hasta tutuklular başta olmak üzere infazı bitip de salıverilmeyen, infazı bittiği halde cezaları devam ettirilen, infazları yakılan ve bununla birlikte özgürlüğüne kavuşamayan binlerce insan var. Onlardan sadece bir tanesi Aysel Tuğluk, hasta olmasına rağmen tutuklu ve tahliye edilmiyor. Bütün bunlara rağmen cezaevinde kalmaya devam ediyor. Biz bu ülkede hasta tutuklulara yaklaşımı da tecridi de savaş politikalarını da Kürde yaklaşımı da asla kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz. Bu iktidar şunu bilmeli ki, siz kaybettiniz ve kaybetmeye de devam edeceksiniz. Sizin Kürde yaklaşımınız, kadınlara yaklaşımınız size kaybettiriyor. Cezaevlerindeki yaklaşımlarınız size kaybettiriyor" ifadelerini kullandı.

Son olarak Emek ve Özgürlük İttifakıyla ve daha geniş kesimlerle seçimler başta olmak üzere mücadelede de direnişte de oluşturacakları ittifaklarla ülkede adaleti, barışı, demokrasiyi, insan haklarını mutlaka getireceklerini belirten Buldan, şöyle devam etti: "Kürtleri göreceksiniz ve tanıyacaksınız. Alevileri göreceksiniz ve tanıyacaksınız. Ermeni ve Süryanileri, bu ülkedeki farklı inançları ve mezhepleri göreceksiniz ve tanıyacaksınız. Hiçbirine zulüm yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Sizin bu yaklaşımınızı mutlaka ama mutlaka seçimlerde bitireceğiz. Buna buradan Batman halkı önünde bir kez daha söz veriyorum. Bu ülke halkları bu iki blok arasında bir tercih yapmak zorunda değildir. Bizim Üçüncü Yolumuz vardır. Bu yol demokrasi yoludur, bu yol Türkiye halklarının yoludur, adaletin, barışın, demokrasinin yoludur. Yapılacak olan seçimlerde tercih mutlaka ama mutlaka aydınlıktan yana olmalıdır. Bu karanlık döneme son vermenin zamanı vermiştir. Kendi çıkarları için ülkeyi bu hale getirenlere ders vermenin zamanı gelmiştir. Batman seçimlerde de üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecektir. Bundan hiçbir şüphemiz ve kuşkumuz yoktur. Şimdiden herkese başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun, hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Önünüzde saygıyla ve sevgiyle eğiliyorum."