29 Eylül 2024 Pazar

Buldan: HDP 4 duvar arasına sığamayacak kadar büyük bir partidir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Adıyaman'da esnaf ve tütün işçilerini ziyaret etti, sonrasında ise halkla buluştu. Buldan, ülkede ötekileştirilen tüm kesimler için halkın içinde gece gündüz çalışacaklarını vurguladı ve iktidarın saldırılarına karşı direnerek AKP ve MHP'yi tarihin çöp sepetine göndereceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Adıyaman'da düzenlenecek halk buluşması öncesi kent merkezinde esnafları ve tütün emekçilerini ziyaret etti. Buldan'a HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Ömer Öcalan, Mahmut Toğrul eşlik etti.

ESNAF VE TÜTÜN EMEKÇİLERİ ZİYARET EDİLDİ
Esnafları tek tek gezen Buldan, esnaf ve halkın sorunlarını dinledi. Halk, burada da HDP'ye desteğini ifade ederken, daha sonrasında heyet tütün üreticisi bir aileyi ziyaret etti. Tütünün bölgenin tek geçim kaynağı olduğunu belirten emekçiler, tütün üretimine getirilen kısıtlamalar sonucu pek çok işçi ve emekçinin işsiz kaldığını vurguladı. Buldan, "Bulunduğumuz her yerde sorunları dile getiriyoruz. AKP-MHP iktidarı sizin tek geçim kaynağınız olan tütünü kendine rant alanı olarak görüyor. Adıyaman esnafı, halkın geleceği onların umurunda değil; sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar. AKP'yi göndererek emekçilere emeklerinin karşılığını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Heyet ziyaretlerin ardından halk buluşmasının gerçekleşeceği salona geçti. Buluşmaya, HDP'li heyetin yanı sıra demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Buluşmanın gerçekleştirildiği salona İran rejimi tarafından katledilen Jina Mahsa Amini'nin fotoğrafı ve "İran idam cumhuriyetini kınıyoruz", "Savaşa, sömürüye, hukuksuzluğa karşı Gezi ruhuyla direnişe", "Karanlık gider, özgürlük ve barış kalır" yazılı pankartlar asıldı.

BULDAN: HDP'Yİ HDP YAPAN SİZLERSİNİZ
Buluşma, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin Adıyaman'dan birinci parti olarak çıkacağını vurguladı. Tüm halka destekleri için teşekkür eden Buldan, "Diliyle, kültürüyle, inançlarıyla, Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, HDP'nin rengi, cesareti, kararlığı Adıyaman'a yansımış. Sadece burada değil, Nusaybin'den Cizre'ye, Manisa'dan Antalya'ya, Kars'tan Hakkari'ye, Türkiye'nin her bir karış toprağında, HDP eş başkanlarıyla, milletvekilleri, MYK'sıyla, her bir ferdiyle nereye giderse gitsin, büyük bir coşku, büyük bir heyecan ve teveccüh ile karşılaşıyor. İşte siz HDP'yi HDP yapanlarsınız. HDP'ye rengi de veren, coşkusunu da, kararlılığını da veren sizleriniz sevgili halkımız" ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR KORKTUĞU İÇİN HDP'YE SALDIRIYOR'
Halkın AKP-MHP iktidarının getirdiği açlık, yoksulluk ve sefaletten bıktığını dile getiren Buldan, ülkenin dört bir yanında iktidara karşı büyük bir öfke olduğunu söyledi. Halkın AKP ve MHP iktidarından kurtulmak konusundaki kararlılığına dikkat çeken Buldan, demokrasi, adalet ve barışın önündeki en büyük engelin AKP-MHP iktidarı olduğunu kaydetti. İktidarın halkın öfkesinin farkında olduğunu ve korktuğu için HDP'ye saldırdığını ifade eden Buldan, "Bizim karşımıza siyaseten çıkmıyorlar. Bizim karşımıza meydanlarda çıkmıyorlar. Bizim karşımıza kumpas davalarıyla çıkıyorlar, HDP'yi kapatma, Kobani kumpas davası ve anti demokratik davalarla çıkıyorlar" dedi.

'ÖTEKİLEŞTİRİLEN HERKESİN AYAĞINA GİDECEĞİZ'
Bu davaların arka planında sarayın olduğunu söyleyen Buldan, iktidara seslenerek bütün kumpaslara rağmen HDP'nin bu ülkeye barışı, adaleti ve demokrasiyi getireceğini belirtti. Bunun için gece gündüz halkın içinde çalışmaya ve direnmeye devam ettiklerini vurgulayan Buldan, şöyle devam etti: "Bugün bu ülkede adaletin de, demokrasinin de, barışın da, kardeşliğin de gerçekten yaşam bulması için bu ülkenin HDP'ye ihtiyacı var. HDP de bunu bildiği için kendisini genişleten, büyüten ve her geçen bu ülke tarihine adını yazdıran bir parti haline geldi, gelmeye devam edecek. İki gün önce İstanbul'da, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın kurulduğu gün büyük bir coşkuyu ve heyecanı yaşadık. O sinerji Türkiye'nin her yerine moral verdi, güç verdi, enerji verdi, vermeye devam edecek."

Emek ve Özgürlük İttifakı'nı genişletmek için bu ülkede ötekileştirilen, yok sayılan, inkar edilen her kesimin ayağına gideceklerinin altını çizen Buldan, sadece sol ve sosyalist güçlerle değil, Kürtlerle büyük bir Kürdistani ittifakı en kısa zamanda kuracaklarını aktardı.

'TÜTÜN İŞÇİLERİNİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİZ'
Ülkeyi yönetenlerin yolsuzluk ve çetelerle, yoksulluk ve sefaletle anıldığını kaydeden Buldan, AKP-MHP iktidarının işçi ve emekçilere, kadınlara, gençlere, ezilen halklara hiçbir şey vaat edemediğinin altını çizdi. Adıyaman halkının da bunu bildiğini söyleyen Buldan, tütün işçilerinin yaşadıkları sorunların takipçisi olacaklarına söz verdi. "Adıyaman, tek geçim kaynağı olan tütünün üzerine bile bu kadar çöreklenen ve kendi menfaati için tütün işçisini bu hale getiren, esnafı bu hale getiren AKP hükümetine, hem tütün işçilerinin hem de esnafın seçimlerde vereceği büyük bir ders vardır. Buna yürekten inanıyoruz" diyen Buldan, Adıyaman halkı, işçi ve emekçilerinin sorunları çözülene kadar gündemleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

'HALKLAR SAVAŞ SARMALINIZA İZİN VERMEYECEK'
İktidarın ülkeyi savaş konseptleri ve antidemokratik yöntemlerle yönetmesine karşı milyonların tepki gösterdiğine işaret eden Buldan, "Her gün hakaretler yağdıranlar, HDP'yi hedef haline getirenler, kendi koltuklarını korumak için savaşa sarılanlar, bir gün Rojava'yı, bir gün Yunanistan'ı tehdit edenler bilsinler ki Türkiye halkları, Kürtler ve Türkiye'de yaşayan bütün insanlar sizin savaş sarmalınıza asla izin vermeyecek" ifadelerini kullandı.

'REHİNE SİYASETİYLE HDP'Yİ BİTİREMEZSİNİZ'
Milyonların savaşa karşı barışı savunduğunu söyleyen Buldan, iktidarın tutuklama saldırılarıyla HDP ve Kürt halkı başta olmak üzere tüm direnenleri susturmaya çalıştığını kaydetti. Hapishanelerde binlerce HDP'li olduğuna dikkat çeken Buldan, hasta ve cezası biten tutsakların serbest bırakılmamasına da tepki gösterdi. Hapishanelerde yaşanan sorunların birinci gündemlerinde olduğunu dile getiren Buldan, şöyle devam etti: "Tam bir rehine siyaseti ve bu siyasetle, tutuklama ile HDP'yi bitiririz, yok olur sanıyorlar. Oysa bilmiyorlar ki HDP ülkenin her yerinde yaşayan insanların yüreğinde, beyninde ve asla silinmeyecek, bitmeyecek bir parti haline gelmiş. HDP 4 duvar arasına sığamayacak kadar büyük bir partidir. HDP kapısına kilit vurularak kapatılacak bir parti değildir."

'TÜRKİYE HALKLARI AKP'Yİ TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GÖNDERECEK'
PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecrit politikasının ülkenin her yerine yayıldığına dikkat çeken Buldan, Öcalan'la yapılan son görüşmeden bu yana 2 yıl geçtiğini hatırlattı. Öcalan'dan hiçbir şekilde haber alınamadığını dile getiren Buldan, bu anlayıştaki bir iktidarın gitmeye mahkum olduğunu vurguladı. "Türkiye halkları AKP ve MHP iktidarına mahkum ve mecbur olmayacaktır" diyen Buldan, Türkiye halklarının AKP'yi mutlaka tarihin çöp sepetine göndereceğinden emin olduklarını kaydetti. Adıyaman halkına inandıklarını söyleyen Buldan, "Büyük bir performansla geçen dönemlere kıyasla, çok daha yüksek oranda oy alacağımıza inanıyorum. Ama bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz, gece gündüz çalışacağız, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine, hep birlikte çalışacağız ve büyük başarıyı hep birlikte elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Buluşma, halaylarla son buldu.