27 Eylül 2024 Cuma

Bülbül'den Sivas katliamı failinin bırakılmasına tepki

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Sivak katiamının failinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi, "Bu da bir katliamdır" dedi. Bulbül, PSAKD'nin Cumartesi günü Adalet Bakanlığı önünde açıklama yapacağını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Sivas katliamının faillerinden Ahmet Turan Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesine ilişkin Meclis'te konuşma yaptı.

Sivas katliamında insanların 8 saatlik canlı yayında katledildiğini hatırlatan Bülbül, katliamın faillerinden birinin daha affedildiğini söyledi. Türkiye'de 457'si ağır olmak üzere 1356 hasta tutsak bulunurken, bir katliamın failinin yaş ve sağlık gerekçesiyle affedilmiş olmasının herhangi bir açıklamasının olmadığını vurgulayan Bülbül, "Nemrutların, firavunların davası başka türlü görülür. Hızır paşalık yapmanın bir alemi yoktur. Hızır paşaların devri bitmiştir. Osmanı şeyhülislamlarının devri bitmiştir" dedi.

"13 Mart 2012 yılında Madımak katilleri hakkında verilen zamanaşımı kararına dönemin başbakanının ülkemize hayırlı uğurlu olsun demesi ikinci katliamdır. Bu af ne yazık ki ve ne ayıp ki üçüncü katliamdır" diyen Bülbül, Cumartesi günü saat 14.00'te, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin bütün şubeleri ile Adalet Bakanlığının önünde açıklama yapacağını kaydetti.