27 Eylül 2024 Cuma

BUÇEP temiz hava alabilmek için yetkilileri göreve çağırdı

BUÇEP üyeleri Bursa'daki hava kirliliğine ilişkin yetkilileri göreve çağıran dilekçelerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim etti.

Bursa Çevre Platformu'nun (BUÇEP) çağrısı üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen Bursalılar, nefes almakta güçlük çekilen ve tehlikeli boyutlara ulaşan Bursa'daki hava kirliliğine ilişkin yetkilileri göreve çağıran dilekçelerini Bakanlığa gönderdi.

BUÇEP üyeleri, her geçen gün kentin havasının kötüye gittiğini açıklamış ve yetkililerin bu konuda önlem almadığını belirtmişti. BUÇEP tarafından açıklanan Bursa'nın hava kirliliği raporunda bakanlığın havanın kötü olduğunu kabul ettiği ama adım atmadığı belirtilerek, "Bakanlık 2011'den 2015 yılına kadar Bursa'da partükül madde değişiminde yüzde 54 bir artış olduğu ifade ediliyor. İki yıl önce Birleşmiş Milletler toplantısına katıldığımda Almanlar sınır değeri altında olmasına rağmen bir yılda yüzde 1 ya da 2 artış olması durumunda hemen isyan ediyorlar bu kadar büyük bir fark nasıl olur diye. Bizde yüzde 54 artış oldu bakanlık kendi açıklıyor ama bu konuda hiçbir tepki yok. Bursa hava kirliliği noktasında her yıl ilk dörtte yer alıyor ama bir önlem yok ortada" denilmişti.