27 Eylül 2024 Cuma

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li kadro atamaları sürüyor

Sözleşmeli personellerin kadrolu memurların üst pozisyonuna ataması kanunen yapılamazken, AKP Tokat gençlik kollarının eski yöneticilerinden Muhyiddin İkbal Keskin atandı. Keskin, Boğaziçi Üniversitesi'nin sağlık, kültür ve spor şube başkanlığı altında çalışırken birinci ve üçüncü Kilyos yurtlarının amirliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı Naci İnci yönetimi, okuldaki kadrolaşmasını sürdürüyor. Akademisyenleri çeşitli bahanelerle okuldan uzaklaştıran yönetim, adrese teslim ilanlarla "tanıdık" kişileri işe alıyor. Yönetim, kadrolaşmasını personeller üzerinden de yürütüyor.

Diken'den Mehmet Baran Kılıç'ın haberine göre kayyum rektörün kadrolarından oluşan üniversite genel sekreterliği, ağustos ve eylül aylarında yayımlanan iş ilanlarıyla yüzlerce kişiyi üniversiteye aldı. İşe alım sürecinde yazılı ve sözlü sınavlar yapıldı. Sınavlarda tüm soruları bildiği halde işe alınmayanlar olduğu gibi "referansla" işe alınanlar var. Bunlar arasında AKP'li İBB yönetiminde İSKİ'de çalışmış kişiler, şarkıcı Gülşen'i hedef alan imam hatip derneği yetkilisi ve işe alım komisyonu üyesinin kardeşi gibi kişiler yer alıyor.

İşe alınanlardan birisi de AKP Tokat gençlik kollarının eski yöneticilerinden Muhyiddin İkbal Keskin. Keskin ayrıca, 2015'te Tokat'ta AKP'den aday. Kendisi Boğaziçi Üniversitesi'nin sağlık, kültür ve spor şube başkanlığı altında çalışıyor. Geçen aysa birinci ve üçüncü Kilyos yurtlarının amirliğine atandı.

Düzenlemelere göre, sözleşmeli personeller müdürlük, şeflik veya amirlik gibi pozisyonlara atanamaz. Yani sözleşmeli personeller kadrolu memurların üstü pozisyonunda bulunamaz.

Keskin'se sözleşmeli personel olarak işe alındı. Ocak ayında yürürlüğe giren Sözleşmeli Personele Kadro Kanunuyla Keskin de kadroya geçecek. Keskin'in işlemleri hala devam ediyor.

Şubatta yurt amiri olarak atandığındaysa sözleşmeliydi.