27 Eylül 2024 Cuma

'Bizim Ali'nin yakınları hukuk mücadelesi başlattı

Ankara gar katliamında yaşamını yitiren Ali Kitapcı'nın hayatını anlatan "Bizim Ali-Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi" kitabıyla ilgili yapılan bir röportajın yayınlandığı gazete, "örgüt üyesini övdüğü" iddiasıyla Bakırköy Hapishanesi'ne alınmadı. Kitapcı ailesi hapishane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu ve kitap tutsaklara gönderildi.

Ankara'da 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Ali Kitapcı'nın hayatının anlatıldığı "Bizim Ali-Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi" kitabıyla ilgili bir röportajın yer aldığı Meydan Gazetesi'nin 51. sayısı, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'ndeki tutsaklara "örgüt üyesinden övgüyle bahsedildiği" gerekçesiyle verilmediği için Ali Kitapcı'nın ailesi hapishane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

25 yıllık TCDD Tren Sistem Operatörü ve KESK'e bağlı BTS yöneticisi olan Ali Kitapcı, 10 Ekim 2015'te Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne yönelik IŞİD çetelerinin bombalı saldırısında yaşamını yitirmişti.

Cem Gök, "Bizim Ali-Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi" adıyla Kitapçı'nın hayatının anlatıldığı kitap 2019 yılında Kaos Yayınları'ndan çıktı. Kitabın yazarı Cem Gök ile yapılan bir söyleşi de Gazete Meydan'ın Kasım 2019'da çıkan 51. sayısında yayınlandı.

Ali Kitapcı'nın karısı Iraz Emel Kitapcı ve kardeşi İhsan Azmi Kitapcı, hapishane yetkilileri hakkında "kişinin hatırasına hakaret", "görevi kötüye kullanma" ve "iftira" suçlarından cezalandırılmaları talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Ailenin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, Ali Kitapcı hakkında Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bir suçla ilgili yaşamı boyunca açılmış herhangi bir soruşturma dahi açılmadığı belirtilerek, "Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Eğitim Kurulu Başkanlığı üyeleri ise bu ithamın ağırlığının insanlar ve yakınları için ne anlama geldiğini umursamadan, IŞİD tarafından gerçekleştirildiği sabit olan, mahkemeler tarafından terör saldırısı kabul edilen 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenlerden biri olan Ali Kitapcı'ya oldukça rahat bir biçimde terör örgütü üyesi diyebilmiştir" denildi.

10 Ekim'deki katliamı davasında 9 IŞİD üyesinin hüküm giydiği hatırlatılan dilekçede, Ali Kitapcı siciline bakılabileceği söylenerek kendisinin bir kamu emekçisi olduğu vurgulandı. Aile, hapishanede bu kararı veren personellerin ilgili suçlardan yargılanmasını talep etti.

Ali Kitapcı'nın arkadaşları ise Kadıköy PTT'den Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde bulunan tutsaklara Meydan Gazetesi ile "Bizim Ali-Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi" kitabını gönderdi.