27 Eylül 2024 Cuma

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen ifadeye çağrıldı

Patronların işçilerin canını hiçe sayarak deprem sonrası çalışmaya zorlaması ve kent merkezindeki çadırların kaldırılmasını eleştiren BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen, halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle gerçeğe aykırı bir bilgiyi alenen yayma iddiasıyla ifadeye çağrıldı. Türkmen, anayasal hak olan ifade özgürlüğünü kullandığını kaydetti.

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, patronların işçileri canlarını hiçe sayarak çalışmaya zorlaması ve kent merkezindeki çadırların kaldırılmasını eleştiren BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ifadeye çağrıldı.

Türkmen, halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle gerçeğe aykırı bir bilgiyi alenen yaymak iddiasıyla Güvenlik Şube Müdürlüğünde ifade verdi. İfadesinde üç dört gün önce çadırların toplatıldığını hatırlatan Türkmen, "Dünkü deprem sonrasında yüz binlerce insan sokaklara döküldü ve başlarını sokacak çadır olmadığı için sokakta kaldılar. Bu mağduriyetin sorumlusu çadırların toplanılmasına karar verenlerdir. Biz de bunun sorumlularını eleştirdik. Burada halkı yanıltıcı bir bilgi yoktur. İkincisi, son depremin yarattığı korku ve paniğe rağmen bu paniğin içinde işçileri çalışmaya zorlayan patronlara tepki gösterdik. Burada da herhangi bir yanıltıcı bilgi yoktur. Ortaya çıkan bu mağduriyete karşı demokratik tepkilerimizi dile getirerek Anayasa'nın ve yasaların bize verdiği düşünce ve ifade özgürlüğümüzü kullandık" dedi.