29 Eylül 2024 Pazar

Bir yasaklama kararı da 'Avukat Spor Oyunları'na

Ard arda gelen konser ve festival yasakları sonrası İzmir Barosu'nun avukatlar arası dayanışmayı arttırmak için organize ettiği Avukat Spor Oyunları da İzmir Valiliği tarafından yasaklandı. Yasaklama kararı sonrası İzmir dışından gelecek avukatlar uçak ve otel rezervasyonları bir hafta kala iptal etmek zorunda kaldı.

Peşi sıra gelen konser ve festival yasaklarının ardından son olarak İzmir'de düzenlenmesi planlanan "Avukat Spor Oyunları"na yasak geldi. Türkiye genelindeki barolara bağlı bin 200 avukatın katılarak futbol, voleybol ve basketbol maçları düzenleyeceği etkinlik, avukatlar arasında dayanışmayı sağlamayı amaçlıyordu.

İzmir Barosu, ağustos ayında İzmir Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne resmi başvuruda bulunarak, spor müsabakaları için açık ve kapalı spor tesislerini kullanma izni ve yer tahsisi istedi.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü, baroya sözlü olarak valiliğin izin verdiğini aktardı ve organizasyon için salon ve sahaları planlayarak tahsis etti. Sonrasında baro yönetimini arayan müdürlük, organizasyonun valiliğin izin vermemesi nedeniyle yapılamayacağını, tahsis edilen yerleri gerçi çektiğini açıkladı. İptal gerekçesini açıklamayan kurumun, muhatap olarak İzmir Valiliği'ni gösterdiği belirtildi.

Karar sonrası Türkiye genelinden gelecek olan 6 erkek, 2 kadın futbol takımı, 16 kadın, 10 erkek voleybol takımı ve 12 erkek ile 3 kadın basketbol takımlarına organizasyonun iptal edildiği duyuruldu. Spor etkinliğine İzmir dışından gelecek olan avukatların da uçakları ve otel rezervasyonlarını müsabakalara bir hafta kala iptal ettiği bildirildi.