29 Eylül 2024 Pazar

Besra Erol'un beraat ettiği dosya yargılandığı davaya eklendi

Devletin oğlu Evrim'i Suruç katliamında kaybeden Besra Erol'a intikamı bitmiyor. Ev baskınında tehdit edilen, hastalığına rağmen tahliye edilmeyen Erol'un daha önce beraat aldığı bir dosya, tutuklandığı ve Yargıtay tarafından onanan dosyasına gerekçe oldu. 

Suruç şehidi Evrim Deniz'in mezarı başında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılan dava sonucu tutuklanan Besra Erol hakkında Van Bölge Adliye Mahkemesi tarafından beraat kararı verilen eylem, tutsak olduğu ve Yargıtay tarafından onanan dosyaya gerekçe konusu yapıldı.

29 Nisan 2019'da yılında tutuklanan Erol'a 7 buçuk yıl hapis cezası verilmişti. Evi basılan ve polisler tarafından "sonun geldi" denilerek tehdit edilen Erol, hasta tutsaklar listesinde yer alıyor. 

Çocuklarından birinin yargılandığı davanın karar duruşmasında slogan attığı iddiasıyla hakkında başlayan yargılamada Van Bölge Mahkemesi beraat kararı vermişti. 

Yeni Özgür Politika'da yer alan habere göre Erol'un beraat aldığı eylemi, tutuklandığı ve Yargıtay tarafından onanan dosyada gerekçe konusu oldu. Van Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi (İstinaf Mahkemesi) isnat edilen suçlamalar için Erol hakkında beraat kararı vermesine rağmen Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla aynı suçlama ile cezaevinde tutuluyor. 

Yine Erol'un "hapishanede kalamaz" ve "yüzde 96 ağır engel" raporları olmasına rağmen serbest bırakılmayan hasta tutsak Celal Şeker'in yaşamını yitirmesini arkadaşına haber vermesi de suçlama konusu yapıldı.

Dosyada yer alan bir diğer suçlama ise Erol'un halk tarafından kendisine söylenen "değer ailesi" ifadesi oldu. Savcılık, "sanığın örgütsel yapı içerisinde sözde değer ailesi statüsünde olduğunu" hüküm altına almış ve suçlama konusu yapmış.

Savcılık, Erol'un yakınları ve arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerini de suç saydı. Telefon kayıtlarının olduğu dosyada konuşmaların çoğu Erol'un sağlık sorunlarına dair görüşmeler olmasına rağmen savcılığın konuştuğu kişilerin aileleri ya da kendilerini "örgütle ihtisaslı" diyerek tanımlaması dikkat çekti. Bular dosyaya delil olarak eklendi.