26 Eylül 2024 Perşembe

Berlin'de Maraş, 19 Aralık ve Roboski katliamları lanetlendi

Berlin'de, Aralık ayında gerçekleştirilen katliamlar lanetlendi, katliamlarda yaşamını yitirenler anıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Aralık ayında gerçekleştirilen katliamlar lanetlendi, katliamlarda yaşamını yitirenler anıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ve Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) öncülüğünde konvoy eylemi gerçekleştirildi. Konvoyun hareketinden önce Kottbuser Tor'da Avrupa Birleşik Devrimci Mücadele'nin açıklaması okundu.

'KATLİAMLARI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ'
Açıklamada, "Tarih bir kez daha göstermiştir ki, yaşanan bu katliamların hiçbiri halklarımızı, hakikatten yana olanları, umutlu yürekleriyle geleceğe bakanları teslim almaya yetmemiştir. Bizler buradayız; varız! Mücadele devam ediyor. Mutlaka kazanacağız. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Maraş, 19 Aralık ve Roboski katliamlarını unutmadık, unutturmayacağız" denildi.

Eylemin ikinci durağı olarak, 19 Aralık 2017 tarihinde 12 kişinin faşist saldırı sonucu yaşamını yitirdiği yere çelenk konularak anıldı.

Konvoyun bitiş noktası olan Brendanburd Tor'da, Sol parti milletvekili Hakan Taş bir konuşma yaparak Aralık ayı katliamlarını kınadı.

Eylemde, siyasi tutsaklara uygulanan tecrit, sindirme politikalarına karşı siyasi tutsakların süresiz dönüşümlü açlık grevi selamlandı.

Nav-Dem, AvEG-Kon, ATİK ve SKB'nin de katıldığı eylem, "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla bitirildi.