27 Eylül 2024 Cuma

Berkin Elvan'ın ailesi: Bu dava hepimizin

Gezi'de katledilen Berkin Elvan'ın ailesi, duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı ve herkesi 18 Mart'ta görülecek duruşmaya çağırdı.

Gezi şehidi Berkin Elvan'ın katledilmesine ilişkin görülen davanın ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Elvan ailesi ve avukatlar, 18 Mart'ta görülecek duruşmanın son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

SAMİ ELVAN: BU DAVA HEPİMİZİN
Baba Sami Elvan, duruşmayı izlemeye gelenlere destekleri için teşekkür ederek sözlerine başladı. "Görüyorum ki bu dava bize ait değil, bunu bir kez daha ispat ettiniz" diyen Elvan, şöyle devam etti: "Yaramız çok derin, acımız çok derin bu gerçek. Ama bu gerçekliği sinemize basıp bu hukuksal alandaki mücadelemizi hep birlikte yürütmeliyiz. 18 Mart'taki duruşmadaki desteğiniz daha da değerli, kitlesel bir katılım olmasını bekliyorum."

Berkin'in katili ne kadar ceza alırsa alsın, mutlu olmayacaklarını söyleyen Elvan, "Ama bir çocuğumuzu kurtarmamız bizi rahatlatacak. Bir tane insanımızın hayatını kurtarmak bizi mutlu edecek. Elazığ'da depremin altından sağ çıkanları görünce kendi çocuğum yaşamış gibi haykırdım. Bu dava Elvan ailesinin davası değil, tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. İnanın ki bugün Türkiye'nin en üst tepesindeki kişiyi de ilgilendiriyor çünkü benim çocuğumun katili o kişidir. 'Emri ben verdim' demişti ama biz istiyoruz ki hukuk, adalet, yerini bulsun. Eğer o suçluysa cezasını çeksin, benim kusurum varsa her bedeli ödemeye hazırım. Çocuğumun katilleri yargılansın" dedi.

GÜLSÜM ELVAN: 'MAĞDUR' DİYE KARŞIMIZA ÇIKARIYORLAR, DEĞİLLER
Anne Gülsüm Elvan da hazırlanan bilirkişi raporunda Berkin'in suçlandığını hatırlattı. "14 yaşındaki bir çocuk kendini koruyabilir mi, bunu yapabilir mi?" diye öfkeyle soran Anne Elvan, "Biz anneler hep buradayız. Ethem'in katiline nasıl ceza vermediler, bizimkine de vermeyecekler biliyorum. Ali İsmail'in ki şu anda 'mağdur' diye karşımıza çıkıyor yarın öbür gün bu katiller de karşımıza çıkacaklar. Söylüyoruz, bunlar mağdur değiller. Mağdurlarsa, biz anneler olarak bunların mağduriyetini gidermeye hazırız ama bize çocuklarımızı versinler. Bize çocuklarımızı getirsinler, ne derece mağdurlarsa vermeye hazırız" diye konuştu.

'18 MART'TA USULSÜZLÜKLERİ ANLATACAĞIZ, DESTEĞİNİZ ÖNEMLİ'
Avukat Çiğdem Akbulut, arsız bir mekanizma olduğunu vurguladı. Akbulut, şöyle devam etti: "Bir iki hafta önce Gezi dosyasında Ali İsmail'i tekmelediği için sakatlanan 'mağdur' sıfatı alan polis, Berkin'i vuran polisi daha az kusurlu göstermek için kendini koruyamayan bir çocuğu kusurlu göstermeye çalışan jandarma. Başından beri söylüyoruz vazgeçmeyeceğiz, duruşmada da belirttik, onlarca rapor geldi. Gerçek çünkü o kadar açık ki, olay anında çatışma yoktu, Berkin hatalı değildi. Olay anında çatışma olsaydı da, Berkin'in cebinden o torpiller çıkmışsa bile Fatih Dalgalı ya da herhangi bir polis o gün Berkin'i ya da başka bir eylemciyi vuramazdı. Bu yetkisinin dışındaydı bu ancak birini öldürmek kastıyla orantısını aşarak yapmış olacağı bir eylemdi, bunu söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Her ne rapor sunarlarsa sunsunlar, delilleri karartmaya çalışsalar da bunu söyleyeceğiz. 18 Mart'taki duruşma bu usulsüzlükleri anlatacağımız duruşma olacak, destek vermeniz o yüzden çok önemli."

'ADALET İSTEYENLER ER YA DA GEÇ KAZANIRLAR'
Çocukların yaşadığı coğrafi konumun bir kusur olmadığının altını çizen Avukat Can Atalay da, "İstanbul Çayan Mahallesinde yaşayan bir çocuk Çayan Mahallesinde yaşadığı için öldürülmeye müstehak değildir. 1 Mayıs Mahallesinin çocukları bu ülkenin yüzakıdır, Okmeydanı'nın çocukları en az Süleyman Soylu kadar bu ülkenin vatandaşıdır. Açız biz adalete açız, adalet istiyoruz. Bu insanlar, sadece Elvan ailesi değil Gezi'de yitirdiğimiz bütün arkadaşlarımızın aileleri ve buradaki herkes adalet istiyor. Adalet isteyenler er ya da geç kazanırlar" şeklinde konuştu.