27 Eylül 2024 Cuma

Batman'da çalışma yürüten gönüllüler dayanışmaya çağırdı

Yüzlerce gönüllüyle yürüttükleri çalışmaları aktaran Batman Emek ve Demokrasi Platformu, "Batmanlı hemşehrilerimizden giyim, gıda, hijyen paketleri ve yerleşen ailelerin ev eşyalarının karşılanmasın da katkılarını bekliyor, dayanışma ile bu süreci atlatacağımıza olan inancımızla herkesi dayanışmayı devam ettirmeye çağırıyoruz" dedi.  

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Petrol-İş Sendikasının önünde açıklama yaptı. "Dayanışma ezilenlerin inceliğidir" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Deniz Topkan okudu. Topkan, ilk günden itibaren halkın yaralarını halktan halka dayanışmayla sardığını hatırlattı.

Deprem bölgesinden kente gelen depremzedeler için kurdukları koordinasyon ile yardımcı olmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Topkan, şöyle devam etti: "Deprem bölgelerinin ihtiyaçlarını tespit edip, göndermeye devam ettiğimiz bu süreçte bir taraftan da deprem bölgelerinden ilimize gelen misafirlerimizle ve yaralı olarak kentimizdeki hastanelere gelen kardeşlerimizle ilgilenme ve ihtiyaçlarını tespit etme ve gidermeye dönük yeni bir koordinasyon oluşturduk.  Barınma, gıda, giyim, ayakkabı, hijyen paketleri, temizlik malzemesi, çocuklara yönelik oyuncak ve ev eşyalarından oluşan Paketleri ailelerimize ulaştırdık. Bugüne kadar yaptığımız çalışma ile ilgili kısa bir paylaşım da bulunacak olursak ilimiz de ki kamu ve özel hastanelere başvuru sayısı tespit edebildiğimiz 900, halen hastanelerde yatarak tedavi alanların sayısı ise 43 kişi.

Bunun dışında bize ulaşan yüzlerce aile var onlara yardımcı oluyoruz. Bizlere ulaşan bu ailelerin tamamına hazırladığımız paketler ulaşmış olup, gelen talepler komisyonlarımızca tespit edilip, ulaştırılmaya devam ediyor.  İlk günden beri yüzlerce gönüllü üyemiz büyük bir özveri ile çalışmakta ve yaşanan bu acıda ortaklaşma için gayret göstermekteler. Bugüne kadar evlerinin kapısını açan, yardımlarıyla destek olan, petrol iş sendikasında bu paketleri hazırlayan, ailelere ulaşması için araçlarıyla birlikte görev alan tüm arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Yaşanan depremin etkileri alınmayan önlemler, denetimsiz ve kaçak yapılaşma vb. birçok sebep nedeniyle yıkıcı olduğunu vurgulayan Topkan, şunları söyledi: "Rehabilitasyon ve inşa süreci de uzun sürecektir. O nedenle depremin ilk günlerinde yaşanan toplumsal duyarlılığın sönümlenmemesi için orta ve uzun vadeli planlamalara ihtiyaç olduğu açıktır. Batman Emek Ve Demokrasi Platformu olarak bizler de bu bilinçle bundan sonra ki süreci de üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle devam ettireceğiz. Petrol iş sendikasında devam ettireceğimiz bu dayanışma ya katkı sunmak isteyen, her bireye şimdiden teşekkür ediyoruz. Batmanlı hemşehrilerimizden giyim, gıda, hijyen paketleri ve yerleşen ailelerin ev eşyalarının karşılanmasın da katkılarını bekliyor, dayanışma ile bu süreci atlatacağımıza olan inancımızla herkesi dayanışmayı devam ettirmeye çağırıyoruz."