27 Eylül 2024 Cuma

Batıkentliler, Kızılay'dan Ensar Vakfı'na usulsüz bağışı protesto etti

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarmasını protesto eden Batıkent Dayanışma Platformu, "Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak bu soygun düzenine artık yeter diyoruz" diye belirtildi.

Batıkent Dayanışma Platformu, Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarmasını protesto etti.

Batıkent Gimsa önünde yapılan basın açıklamasında "Halkı soyup, imtiyazlı şirketlere, gerici vakıfları büyütmenize izin vermeyeceğiz" pankartı açıldı.

Platform adına eylemde basın açıklamasını okuyan Mustafa Eberliköse, "Geçtiğimiz hafta ortaya dökülen BaşkentGaz, Kızılay, Ensar Vakfı'nı kapsayan kirli ilişki biçimleri hepimizi dehşete düşürmüştür. BaşkentGaz'ın Kızılay aracılığı ile Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış aklımıza birçok şüpheler oluşturmuştur" dedi.

Bu kirli ilişki biçimini sadece vergi kaçırmak, vergiden kaçınmak diye tanımlamanın eksik olacağı ifade eden Eberliköse, "BaşkentGaz; yıllardır dünyanın en pahalı doğalgazını bizlere satarak karının üstüne kar ekliyor. Yaklaşık üçte bir fiyatına Torunlar Gıda'ya peşkeş çekildi. Bu da yetmiyor gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tüm hakları budandı. Sayaçlarımızı bir kartlı sayaç, bir faturalı sayaç yapma bahanesi ile bizlerden milyonlarca doları topladılar. Bütün bunlar da yetmedi. Kartlı sayaçlarımıza peşin para ile aldığımız gazlara sonradan zam ekleyip bize sormadan faturalarımızdan kestiler" diye belirtti.

'TORUNLARA VERİLEN İMTİYAZLARIN SEBEBİ NEDİR?'
İstanbul'da yine kendisine peşkeş çekilen arazilerle büyüyen Torunlar'ı 10 işçinin katili diye bildiklerini söyleyen Eberliköse, AKP iktidarına şu sorular soruldu:
"Aldığı her arazinin, aldığı her ihalenin kamoyunda şüphe uyandırmasına rağmen; Torunlar şirketinin hala denetlenmemesi, hala kollanmasının nedenini sormak istiyoruz? Torunlara verilen bu imtiyazların sebebi nedir?

"Halkın büyük desteğini alan Kızılay gibi bir kurumun başına getirilenler kimdir? Neden hala görevlerine devam etmektedir. Neden Kızılay, yandaş şirketlerin vergi kaçırmalarına fırsat sunan bir kurum haline dönmüştür?

"Burada nasıl bir sistem kurulmuştur ki; halkı soyanlar, devlete vermesi gereken vergileri de Kızılay gibi bir kurum üzerinden hokus pokus yapabiliyor?"

Halkı ve devletin soyulduğu vurgulayan Eberliköse, "İhaleler, haksız kazançlar, vergi kaçırmalar. Bütün bunlar aleni yapılıyor. İktidar da bütün bu yaşananlara sadece kılıf hazırlıyor. Olanak yaratıyor. Sesini çıkartmıyor. Demek ki bu ilişki biçiminin başında da iktidar var" dedi.

SKANDALIN TÜM SORUMLULARI HESAP VERMELİDİR
Adı çocuk istismarı ile gündemden inmeyen, istismar, taciz ve tecavüzün kurumu haline gelen Ensar Vakfı'na halen çocukların emanet edilmesi istendiğini belirten Eberliköse, "Bu vakfa halen yurt yaptırılıyor. Bu gerici vakfın arkasındaki ilişki biçimleri nelerdir? Neden bu kadar korunuyor ve büyütülmek isteniyor? Facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden yaptığımız en ufak eleştiriye bile dava açabilen savcılar nerede? Bir haftadır memleketin gündeminde olan bu kurumlarla ilgili neden hala bir soruşturma açılmış değil? AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı neden hala susuyor? Neden kamoyuna bilgilendirme yapmak yerine gelen tepkileri susturmaya çalışıyor. Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak bu soygun düzenine artık yeter diyoruz. Kazandığımız üç kuruş paraya göz dikip, attığımız her adımı vergilendiren iktidar milyonlarca dolarlık vergi kaçışlarına sessiz kalmamalı! Bu skandalın tüm sorumluları hesap vermelidir! Bizler de tüm sorumlular hesap verene kadar sürecin takipçisi olacağız" diye kaydetti.